CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 14 yılın sonunda bir Ortadoğu ülkesi durumuna geldiğini belirterek, güvenlik konseptinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Sürekli “üst akıl” dendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu “Bunlarda akıl dahi yok” diyerek, Suriye’de en güçlü aktörken, gelinen süreçte aktörlüğün kalmadığını kaydetti. Rus elçinin katledilmesinin arkasındaki gücün mutlaka bulunması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Suikastın arkasındaki güç bulunsun, siyaseten bedel ödensin ki bir daha böyle bir olay yaşanmasın” diye konuştu. CHP MYK, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Edinilen bilgiye göre; hükümetin Türkiye’yi yönetme kabiliyetini yitirdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Rus elçiye suikastı “utanç verici” olarak tanımladı. “Türkiye Cumhuriyeti topraklarında bir büyükelçi öldürüldü” diyen Kılıçdaroğlu, “Suikastın arkasındaki güç bulunsun, siyaseten bedel ödensin ki bir daha böyle bir olay yaşanmasın” diye konuştu. Hükümetin olayı kınadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye 14 yılın sonunda bir Ortadoğu ülkesi haline geldi. Tarihimizde ilk kez kendi evimizde, Meclis’in yanında böyle bir olay meydana geldi” ifadelerini kullandı.

ÇSM, Karlov oluyor

Çankaya Belediye Başkanı’na talimat verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin adının Andrey Karlov olarak değiştirileceğini kaydetti.

‘Erdoğan kızmadı mı?’

Rusya’da gerçekleşen İran, Rusya ve Türkiye üçlü zirvesinin ardından yayımlanan deklarasyonda El Nusra’nın terör örgütü olduğunun belirtildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı buna kızmamış mı? Bunlar El Nusra’ya ‘Bizim çocuklar’ diyorlardı. Şimdi görüldü ki terörü FETÖ’yü, IŞİD’i, El Nusra’yı Türkiye’nin başına bunlar bela etti. Bu cihatçı teröristlerin Türkiye’ye girmemesi lazım” dedi. Suriye konusunda CHP’nin başından beri söylediği noktaya gelindiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye en güçlü aktördü. Şimdi ise aktörlüğü kalmadı. Komşuların toprak bütünlüğünü sağlayın, iç işlerine karışmayın demiştik. Bizi Esadcılıkla suçlamışlardı. Yakında Esad’la masaya oturular” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr