Adana’da önceki gün çiftçilerle yaptığı toplantının ardından Hatay’a geçen CHP lideri Kılıçdaroğlu, kaldığı Antakya Savon Otel’de Gezi Direnişi’nde öldürülen Korkmaz, Cömert ve Atakan’ın aileleri ile görüştü. Kılıçdaroğlu, ailelerle sohbet edip sorunlarını dinledi.

Görüşmede Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Cömert’in annesi Hatice Cömert ve Atakan’ın annesi Emsal Atakan vardı. Görüşme sırasında Abdullah Cömert’in CHP Gençlik Kolları üyesi iken bir pencereye Kılıçdaroğlu resminin asılı olduğu bayrağı takarken gösteren çerçeveli fotoğrafı ailesi tarafından CHP liderine verilirken hüzünlü bir ortam oluştu. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, otelde düzenlenen bir toplantıyla CHP’li belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu yöneticileriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Hatay ve çevresinde yaşayan Suriyelilerin durumunun ele alındığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ve sivil toplum örgütleriyle yaptığı toplantının ardından Hatay’ın tarihi Habib-i Neccar Camii’ni ziyaret etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Habib-i Neccar, Hz. Yahya ve Hz. Yunus’un türbelerinde dua etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr