CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istismar düzenlemesine ilişkin, “Öyle bir yanlış yaptılar ki 4 gün boyunca kadınlardan dayak yiyip nakavt oldular” dedi. Kılıçdaroğlu son KHK’deki askerlik düzenlemesine ilişkin yaptığı eşitsizlik eleştirisinin ardından gerçekleşen Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) açıklamasına da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Varolan bu haktan yalnızca er ve erbaş yakınları yararlanıyor. Mesleği polis, asker olanlarla, terörle mücadelede görev alıp şehit olan vali, kaymakam olanların yakınlarının çocukları ve kardeşleri söz konusu haktan yararlanamıyor.

Biz bunu eşitleyin diyoruz. 15 Temmuz şehitlerine bu hak verilirken, PKK ile mücadele edene yine verilmemiş” diye konuştu. CHP MYK, Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı toplandı. Toplantıda KHK, ekonomi, istismar düzenlemesi ele alındı. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ekonomik krizin eşiğinde olduğunu belirterek, partililerin kahvehanelerde, evlerde, halka buluştuğu her yerde ekonomi konuşmasını, Türkiye’nin ekonomik olarak getirildiği noktanın anlatılmasını istedi. Geri çekilen istismar düzenlemesine ilişkin, “Cumhurbaşkanı’nın talebiyle getirildi, Saray’ın bundan
habersiz olduğu düşünülemez” yorumu yapan Kılıçdaroğlu, “Öyle bir yanlış yaptılar ki 4 gün boyunça kadınlardan dayak yiyip nakavt oldular. Eğer başkanlık sistemi olsaydı, bu yasa başkanlık kararnamesiyle geçerdi. Buna parlamenter sistem engel oldu. Sorunu Cumhurbaşkanı çözdü diyorlar. Sorunu çözen Cumhurbaşkanı değil, Atatürk’ün kurduğu Meclis ve gücünü ondan alan kadınlarımızdır” dedi.

‘KHK ile yol temizliği’

Son KHK ile FETÖ ile değil, muhalefetle mücadele edildiğinin daha da netleştiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yol temizliği yapılıyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi. 

Kılıçdaroğlu Antalya'da

Al yazmalı kadınlar karşıladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi etkinlik için dün Antalya’ya gitti. Kılıçdaroğlu’nu Antalya Havalimanı’nda, partili yetkililerin yanı sıra boyunlarına kırmızı al yazma takan kadınlar karşıladı. Havaalanından çıkış yapan Kılıçdaroğlu için polis ilk kez bariyerli önlem aldı. Karşılamaya gelen gençler, “Safları sıklaştırın çocuklar” pankartını taşırken, kadınlar da “AKP’yi ve 14 yıllık enkazı süpüreceğiz” yazılı pankart açtı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr