Cumhuriyet Meydanı'ndaki tarihi Kayseri Kalesi önünde bir gencin kaldırıma yüz üstü yattığını görenler yardım etmek istedi. Hareketsiz halde yatan genci konuşturmaya çalışan bir kişi, "Beni duyuyor musun. Hastalığın var mı? Ne yaptın sen ilaç mı için? Telefonun var mı? Ailene haber verelim” diye sordu. Yarı baygın haldeki genç ise “Yok, ayağımı burktum” yanıtını verdi.

Daha sonra çevredeki bazı kişiler genci kaldırımdan alarak yeşil alana taşıdı ve 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Bu sırada gencin yüzüne su dökenler kendisine gelmesi için çaba harcadı. Aynı zamanda gence ait olduğu belirtilen sürücü kursu kitabı da başının altına konuldu. Gelen 112 ekibinden kadın görevli gence seslenerek, “Gel hadi bakalım bir yüzümüzü yıkayalım. Hadi yüzünü yıka” dedi ve ardından yarı baygın haldeki genci uyandırmak için başına su döktü. Ardından gence müdahale eden sağlık görevlisi, “Ne içtin?” diye sordu. Genç ise “Bir şey içmedim”  yanıtını verirken, sağlık görevlisi bir kez daha “Bir şey içmediysen nasıl bu hale geldin?  Bonzai mi içtin, ne içtin? Sigara mı içtin?” diye sorular yöneltti.

Bu sırada ayılan genç koşarak uzaklaştı. Sağlık görevlileri ise 'Görüntülerin yayınlarsanız' diyerek basın mensuplarıyla tartıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr