17 Aralık'ta meydana gelen terör saldırısının ardından hastanede tedavi gören yaralı askerlerin yakınları için Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde bir otelin kapatıldığını, halkın da yaralıların ailelerine her türlü desteği verdiğini söyleyen Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, şöyle dedi:
"14 şehidimiz, şu an hastanelerimizde tedavi gören 40 yaralımız var. Toplam 55 yaralımız vardı, bunlardan 15’i taburcu oldu. Yaralılardan 3’ünün durumu ağır. Yaralılarımızın kentimize gelen yakınlarıyla alakalı da bütün önlemler alındı. Bu anlamda ben Kayserililere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz bir oteli kapatmıştı ama , vatandaşlardan, ‘Her şeyleriyle hizmetlerindeyiz' diye ilanlar, müracaatlar geldi. Vatandaşlarımız yemeklerini veriyor, ilgileniliyor. Herhangi bir problemimiz söz konusu değil. Yaralılarımızın da tedavileri sürüyor."

OLAYLA İLGİLİ GÖZALTILAR ARTABİLİR

Patlama ardından polisin gözaltına aldığı 15 kişi sayısının artabileceğini veya azalabileceğini dile getiren Vali Kamçı, şöyle konuştu:

"Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 15 kişi gözaltında şu anda. Onlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Teröristin kimliği belli. Otobüs şoförü de, başkaları da gözaltına alınabilir. Gözaltına alınmalar normaldir. Gözaltına alınan herkes suçludur diye bir şey yok. Bu işi yapan 15 kişi değildir herhalde, 2-3 kişidir herhalde. O nedenle gözaltına alınmalar da devam edebilir. Daha başkaları da çıkabilir. Gözaltına alınanlardan olayla hiç alakası olmayanlar da olabilir. Buna benim bir şey demem mümkün değil. Buna adli makamlar karar verecektir. Sosyal medyadan patlamayla ilgili canlı yayın yapanlarla alakalı da gerekli işlemler yapılıyor. Hiç kimse böyle bir hainliği övemez arkadaşlar. Vatan hainliğini öven, takdir eden, onu iyi şekilde göstermeye çalışan da vatan hainlerinden birisidir demektir. Bununla ilgili de gerekli işlemler yapılır. Hiç kimseye müsamaha etmemiz mümkün değildir. Bu vatanımızın birliği, bütünlüğü için gerekli neyse o yapılacaktır."

"KAYSERİ ŞEHİTLER ŞEHRİDİR"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altıntug da Atatürk'ün kente gelişinin 97'nci yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada, Kayseri’de bombalı saldırıda yaşamını yitiren 14 şehide Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diledi. Altıntuğ konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kayseri; aynı zamanda Kahramanlar şehridir.Kayseri aynı zamanda şehitler şehridir. 1'inci Dünya Savaşı sırasında ordumuzun en gözde birliklerinden 'Kasap alayı' olarak da bilinen 44 Alayın mekanı olan Zincidere’de bu günkü ordumuzun en gözde askerleri bulunmaktadır. Zincidere’deki 1'inci Komando Tugayı'nın kahramanları, tıpkı ataları gibi vatan savunmasında önemli görevleri üstlenmektedir. Bu topraklarda eğitim alan askerlerimiz, dün Kasap Alayı olarak 1'inci Dünya Savaşı'nda zaferler elde ederken, bu gün de komando olarak Kıbrıs Barış Harekatı'nda ve terörle mücadele de zaferlerle gurur kaynağımız olmaya devam etmektedir. Dün nasıl batılı güçleri yenmişse bu gün de onların uzantıları olan hain örgütleri yok etmek için kararlılıkla sürdermektedir. 2 gün önce bu vatanın bölünmez bütünlüğünü hedef alan hain terör saldırısında 14 şehit vermiştir. 14 vatan evladı bu milletin bağrındadır. Biradan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz Türk Milleti için can veren tüm şehitlerimize seslenmek isterim ki; bizlere can vererek, kan dökerek verdiğiniz bu vatanın bekçileri yine kanımız ve canımızdır. Yurttan kovmak için kanınızla suladığınız bu topraklar bizim için azizdir.Buradan sizlere söz veriyoruz. Aziz vatanımızda bir tek hain, bir tek terörist kalmayınca kadar yorulmadan, yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz."

BOMBANIN TÜRÜ ANKARA’DA BELİRLENECEK

Kayseri’de 14 askerin şehit olduğu 56’sının yaralandığı olayda, Şanlıurfa’dan çalınan ikiz plakalı hafif ticari araçta PKK’lı teröristin patlattığı bombanın türü ve nasıl yapıldığı, içeriği konusunda, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesinin olay yerinden aldığı örnekler ve deliller, Ankara’daki Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildi. Buradan çıkacak sonuç, olayın aydınlatılması için soruşturmayı yürüten Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr