Türkiye Basketbol Ligi'nde geçtiğimiz cumartesi günü oynanan Tofaş-Melikşah Üniversitesi arasındaki karşılaşmasında Tofaş'ın Bulgar oyuncusu Kaloyan Ivanov, topsuz alanda rakibi Barbaros Bozkurt'un suratına dirsekle vurmasının cezası belli dolu.

Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Ivanov'a 8 maç men ve 40 bin TL para cezası verirken, cezanın gerekçesinde yer alan ifadeler son derece dikkat çekici idi. Bulgar basketbolcunun yaptığı hareketin kamuoyundan büyük tepki gördüğü belirtilerek, ibretlik ceza verildiği iması yapıldı.

Kaloyan Ivanov ile ilgili gerekçeli karar şöyle:

"BENZER OLAYLARIN YAŞANMAMASI ADINA..."
"Müsabakanın ikinci periyodu esnasında Tofaş takımı sporcusu Kaloyan Toshkov Ivanov’un, rakip takım sporcusuna topsuz alanda kasıtlı olarak ve doğrudan müessir fiil uygulamak suretiyle sporcuyu yüzüne aldığı darbe ile travmaya sebep olabilecek şekilde yere düşürdüğü görülmüştür. Sporcu açısından ciddi sağlık sorunları yaratabilecek nitelikteki böyle bir eylemin spor etiği ve sporcu sağlığı açısından kabul edilebilir olmadığı açıkça ortadadır. Bu husus tüm basketbol severler dahil kamuoyunun tepkisini almıştır. Sporda seyircilerin yanı sıra saha içi şiddetin de olmaması ve bu tip davranışlar karşısında ciddi müeyyideler uygulanması gerektiği de benzer olayların yaşanmaması adına bir zorunluluk arz etmektedir.

Bu çerçevede;
Tofaş takımı sporcusu Kaloyan Toshkov Ivanov’un eylemine uyan Disiplin Yönergesi’nin 37. maddesi gereğince, kendisinin (tedbir tarihi olan 16.02.2016 tarihinden başlamak üzere) 8 (SEKİZ) MAÇ MÜSABAKALARDAN MEN VE 40.000 TL PARA CEZASI ile tecziyesine, para cezasının 30 gün içinde ödenmesi gerektiğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi."

Rekor cezaya çarptırılan Kaloyan Ivanov, Türkiye Basketbol Ligi normal sezonunun son 6 maçında forma giyemeyecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr