Parti grup başkanlarına içtüzüğü görüşmek üzere toplantıya davet eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın davetine grup başkanvekili gönderen CHP, bu kez de Kahraman’ın iftar davetini reddetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, iftar davetine katılmayacağına ilişkin Kahraman’a yazdığı mektupta kamu kurumları tarafından vatandaşın alın teriyle kurulan iftar sofralarının “israf ve parti siyaseti zemini” haline getirildiğini belirterek gerekçelerini, “Davetiyeler de israfın boyutlarına bir örnektir. Onur konuğu olarak davet ettiğiniz AKP Genel Başkanı da ramazanın birleştirici ruhuna zıt şekilde, şiddet yüklü diliyle iftar sofralarında parti siyaseti yapmaktadır. Vereceğiniz iftarda benzer olumsuzlukların tekrarlanacağını tahmin etmek güç değil” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Kahraman, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da eski ve yeni tüm miletvekillerine iftar daveti gönderdi. Davetiyede 14 Haziran Çarşamba günü gerçekleşecek iftar yemeğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Akar’ın katılımıyla gerçekleşeceği belirtildi.

‘Davetiye, israfa örnek’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Budak, Kahraman’ın davetine katılmayacağını Kahraman’a gönderdiği bir mektupla bildirdi. Mektubunda; ramazan ayının, mağfiret, barış ve kardeşlik ayı, iftar sofralarının ise paylaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği sofralar olduğuna dikkat çeken Budak, şunları kaydetti:

“Ancak üzülerek izlemekteyiz ki; kamu kurumları tarafından tüm vatandaşlarımızın alın teriyle kurulan iftar sofraları; bir yandan israfın, bir yandan da parti siyasetinin zemini haline getirilmektedir. 14 Haziran günü vereceğiniz iftarda benzer olumsuzlukların tekrarlanacağını tahmin etmek hiç de güç değildir. Bu gerekçelerle 14 Haziran günü için yaptığınız davete katılmayacağımı bildirir, esenlik dilerim.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr