Yunanistan'ın Pigou İnoussa Adası'na bırakılan 35 kaçak ile Leros Adası yakınlarında lastik bottaki 25 kaçak, Yunan sahil güvenlik ekibi ve Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) üyeleri tarafından kurtarıldı.

Yunan Sahil Güvenliği ve MSF kaçakların kurtarılma anı fotoğraf ve görüntülerini internetten paylaştı.
Geçen 13 Kasım pazar günü Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nden 8 metrelik lastik bota binen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 25 kaçak, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Leros Adası'na geçmek üzere denize açıldı.

Leros Adası yakınlarında kaçakların bulunduğu bot delindi ve kaçakların bir bölümü denize düştü. Suda can yelekleriyle yaşam mücadelesi veren kaçakları fark eden balıkçıların ihbarı üzerine, Leros ve Kilimli (Kalimnos) adalarından Yunan  sahil güvenlik ekibi  bölgeye gönderildi. Arama-kurtarma çalışmalarına sivil toplum kuruluşu MSF üyeleri de destek verdi. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun sonunda 25 kaçak kurtarıldı.

SİLAH ZORUYLA KAYALIKLARA BIRAKILMIŞLAR

Sahil Güvenlik botuna alınan kaçaklar karaya çıkartılmak üzere götürülürken, insan kaçakçıları tarafından daha önce Pigou İnoussa Adası'na bırakıldıkları belirlenen 30 kaçak da tesadüfen fark edildi. Üç gün önce insan kaçakçıları tarafından silah zoruyla tamamen kayalık olan adaya bırakıldıkları belirtilen 30 kaçak kurtarıldı.

Kaçakların başlarına silah dayanarak bottan kayalıklara indirilme anlarının yine kaçaklar tarafından cep telefonuyla görüntülendiği ortaya çıktı.

Kurtarılan 60 kaçak, Kilimli ve İstanköy (Kos) adalarına götürüldü. Yunan Sahil Güvenliği ve MSF kaçakların kurtarılma anı fotoğraf ve görüntülerini internetten paylaştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr