İstanbul’un en önemli turizm merkezi olan İstiklal Caddesi’nde yürütülen çalışma nedeniyle zemine beton dökülmüş, bu cadde üzerinde hizmet veren nostaljik tramvay geçici olarak kaldırılmıştı. Yer yer iş makinalarının çalıtığı cadde boyunca, raylar kaldırılarak zemine beton döküldü. Geçtiğimiz gün yağan sağanak yağmurdan sonra İstiklal Caddesi göle dönmüştü.

TOPBAŞ’IN “İSTİKLAL CADDESİ YILDA 40 DEFA KAZILMAYACAK” SÖZÜNÜ HATIRLATTI

İBB CHP Meclis üyesi Mehmet Berke Merter, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde “İstanbullular olarak soruyoruz: Sayın Başkan Kadir Topbaş, öteki yetkililer ve AKP’li Meclis Üyeleri Taksim ve İstiklal Caddesi’ne en son ne zaman gittiniz?” diye sordu. İstiklal Caddesi’nin kaldırım ve zemin kaplamalarının defalarca değiştirildiğini, caddenin “yap-boz”a döndüğünü belirten Merter, Kadir Topbaş’ın 2012 yılında sarf ettiği “İstiklal Caddesindeki alt yapı çalışmaları sona erdi. Artık İstiklal Caddesi yılda 40 defa kazılmayacak.  İstiklal Caddesi artık İstanbul’a yakışır hale gelecek” sözlerini hatırlattı.

İBB’YE SORU: EN SON ONARIMI KİM, NE ZAMAN YAPTI

Önergede  şu sorular yer aldı: ”İstiklal Caddesinin yer kaplamalarında yayaların yürümesini engelleyen kusurlar ne zaman ortadan kaldırılacak. Yer kaplamalarını tamiri ne zaman yapılacak. Her yıl için yenilenen ve yeni yapılan miktarlar nedir.   Beyoğlu İstiklal Caddesi ve bağlı sokaklarının onarımı ve kaplaması en son ne zaman, kime, hangi yöntemle yaptırılmıştır”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr