Akşam saatlerinde Köprübaşı semtindeki İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan Demokratik Kadın Platformu üyesi yaklaşık 50 kişi 'Çocuk tecavüzlerini Ak'layamazsınız. Ensar Vakfı kapatılsın' yazılı pankart açtı. Ensar Vakfı'nın etkinlik yaptığı Eskişehir Süleyman Çakır Lisesi'ne kadar yürümek isteyen kadınların önü TOMA'lı polisler tarafından kesildi.

Polisler yürüyüşe izin vermeyecekleri belirtince kadınlar da 10 metre daha yürüyüp basın açıklamasını vatandaşların yoğun olduğu tramvay yolu kenarında yapmak istediklerini söyledi.

Kadınların bu isteği de polisler tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine kadınlar 'Biz önümüzdeki polislere doğru basın açıklaması yapacağımıza, geri dönüp halkın olduğu yerde açıklama yaparız' diyerek yaklaşık 200 metre mesafedeki Porsuk Bulvarı'na yürüdü.

Çeşitli sloganlar atan platform üyeleri adına basın açıklamasını Özleyiş İrem Kamış okudu. Kamış şunları söyledi:

"Tecavüzcü öğretmenin yargılanacağı dava günü şehrimizde Süleyman Çakır Lisesi'nde Ensar Vakfı'nın düzenlediği etkinliğe geçit vermeyeceğiz. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin okuduğu okullarda, oturduğu sıralarda 45 çocuğa tecavüz edenler etkinlik düzenleyemez. Bizler Eskişehir Demokratik Kadın Platformu olarak davanın üstündeki gizlilik kararının kaldırılması ve suçluların erkek adalet değil gerçek adaletle yargılanmasını talep etmiştik. Erkek egemen zihniyete, tacize, tecavüze, pedofiliye karşı her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün Muharrem B., 508 yıl ceza aldı. Bu suçu bireyselleştirip Ensar Vakfı'nı aklayamacaksınız. Sessiz kalanları, 'Bir kereden bir şey olmaz' diyenleri unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Talebimiz net: Ensar Vakfı kapatılsın."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr