Onur Özbizerdik'in sevgilisi Melis Çakır'ı darp etmesine yönelik görülen davanın karar oturumu yapıldı. İstanbul 71. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davaya Melis Çakır ve annesi Zehra Oya Kokucu ile Özbizerdik’in şoförü olan sanık Adil Cesur katıldı. 

Son sözü sorulan sanık Adil Cesur, “Ben bu olaylardan mağdura, otogara birkaç defa para götürdüm. Tanıktım sanık oldum” dedi. 

AYAKKABI SİLAH SAYILDI 

Mahkeme Özbizerdik’i, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. “Kasten yaralama” suçundan 2 yıl hapis cezasına hükmedildi. Özbizerdik’in bu cezasında ise artırım uygulandı. Mahkeme Özbizerdik’in “kasten yaralama” suçunu, “Silahtan sayılan ayakkabı” ile uygulandığını ve Melis Çakır’ın vücudundaki kırıkları dikkate alarak cezayı arttırarak 4 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

CEZANIN OLUMSUZ ETKİLERİ SEBEBİYLE İNDİRİM UYGULANDI

Sanığa verilen cezanın geleceği üzerinde yaratacağı olumsuz etkileri göz önüne alan mahkeme cezayı 3 yıl 4 aya indirdi. Özbizerdik iki ayrı suçtan toplamda, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Özbizerdik'e verilen cezanın miktarı ve kaçma şüphesi göz önüne alınarak yurtdışına çıkışının yasaklanmasına hükmedildi. Diğer sanık Adil Cesur ise, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

 İDDİANAME

İddianamede, Onur Özbizerdik ve şoför Adil Cesur “şüpheli" sıfatıyla yer alırken, Melis Çakır ve annesi Zehra Oya Kokucu “müşteki" sıfatıyla yer alıyor. İddianameye göre olay şöyle gerçekleşti: Melis Çakır erkek arkadaşı Onur Özbizerdik ile aralarındaki sorun nedeniyle 10 gün görüşmedi. Başka bir suç nedeniyle Onur Özbizerdik adliyeye gitti. Melis Çakır da şüpheli onur Özbizerdik'in yanına gitti. Onur Özbizerdik adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Özbizerdik ve Melis Çakır, şoför Adil Cesur'un kullandığı araca bindi. Onur Özbizerdik, Melis Çakır'ın çantasını ve telefonunu karıştırdı. Melis Çakır'ın çantasında başka bir erkeğe ait kredi kartı bulan Özbizerdik, Melis Çakır'ın kendisini aldattığını düşündü. Sinirlenen Onur Özbizerdik , Melis Çakır'a araç içerisinde kafasına, yüzüne ve burnuna yumrukla darp etmeye başladı. Melis Çakır, şoför Adil Cesur'dan aracı durdurmasını istedi. Ancak şoför Cesur durmadı. Onur Özbizerdik ise darp etmeye devam etti. Onur Özbizerdik'in Sarıyer'deki evlerine geldiklerinde ise araçtan inen Melis Çakır, bulduğu en yakın eve sığındı. Olaydan sonra Onur Özbizerdik, Melis Çakır'ın annesi Zehra Oya Kokucu'yu cep telefonuyla arayarak, “Seni geberteceğim kadın, kızını dayaktan geberttim hastanelik oldu. Git hastaneden toparla kızını. Seni de öldüreceğim göreceksin gününü…" şeklindeki sözlerle hakaret ve tehdit sarf etti." Özbizerdik'in, kendisini aldattığı düşüncesiyle Melis Çakır'ın kafasına ve yüzüne yumrukla vurarak, kemik kırığına sebebiyet verecek ve yüzde sabit eser oluşacak şekilde yaraladığı öne sürülüyor. Ayrıca Özbizerdik'in, Melis Çakır'ı araçta alıkoyarak hürriyetinden yoksun bıraktığı da ifade edildi. Adil Cesur'un da aracı durdurmayarak Özbizerdik'e yardım ederek, suça iştirak ettiği iddia edildi. İsmail Onur Özbizerdik'in, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", “Kasten yaralama", “Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçlarından 6 yıldan 23 yıla kadar hapsi talep ediliyor. Özbizerdik'in, Zehra Oya Kokucu'ya karşı “Tehdit" ve “Hakaret" suçlarından ise 9 aydan 4 yıla kadar hapsi isteniyor. Şoför Adil Cesur'un ise Özbizerdik'in suçlarına iştirak ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 11 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr