Almanya Dışişleri Bakanlığı, İzmir’de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı. Türkiye’nin kısa süre içerisinde bir kez daha terör saldırısına hedef olmasının kendisini derinden etkilediğini kaydeden Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İzmir’den gelen haberlerden derin üzüntü duydum ve Türkiye’nin birkaç gün sonra yeniden terör saldırısına hedef olması beni sarstı. Türk güvenlik güçleri görünüşe göre, daha ağır bir saldırıyı önlemiş durumda. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarının acılarını paylaşıyor, yaralılara şifalar diliyoruz. Almanya, ister dini, etnik ya da isterse ideolojik olsun, nereden geldiğine bakmaksızın terörle mücadelede Türkiye’nin yanında.”

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN KINAMA

İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcı çıkışında gerçekleştirilen saldırıya iklişkin ABD Ankara Büyükelçiliği açıklama yaptı.ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "Bugün İzmir'de gerçekleştirilen saldırıyı kınıyor, teröre karşı ortak mücadelemizde Türk halkının yanında yer alıyoruz. Başınız sağolsun." denildi.

SALDIRI ARDINDAN ABD'DEN UYARI

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Denizaşırı Güvenlik Danışma Konseyi’nin (OSAC) internet sitesinde yayınlanan açıklamada, ABD vatandaşlarına İzmir’deki saldırının gerçekleştiği bölgeden uzak durmaları çağrısında bulunuldu.

 İzmir'de çatışma anında adliyenin içinden görüntüler

İşte İzmir'deki patlama anı

İzmir'de patlama... 

İzmir'de patlama... Olay yerinden ilk fotoğraflar

"Neden İzmir'de patlama olmuyor?" paylaşımına suç duyurusu

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr