Çorum'da 2014 yılında komşusunun oğlu olan lise öğrencisi 16 yaşındaki A.U.'yu kaçırarak yağma ve hürriyeti yoksun bırakma suçlarından tutuklanan ve aldığı hapis cezasının kalan kısmını açık cezaevinde geçirdiği belirtilen Ünsal A., izinli olarak çıktığı açık cezaevine dönmedi. Cezaevi görevlileri İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Ünsal A.'nın bulunması için çalışma başlatıldı.Yapılan çalışmada Ünsal A.'nın geçen cuma günü galerici arkadaşı bir çocuk babası Ümit Şahin’in aracında görüldüğü tespit edildi. Ümit Şahin'in de evine dönmemesi üzerine yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Her iki kişiyi de arama çalışmaları sürerken polis ve jandarma ekipleri ortak operasyon başlattı.


Ünsal A.’yı telefon sinyalleri ile takibe alan polis, Amasya'daki bir eğlence mekanında telefon sinyalini tespit etti. Burada yapılan aramada zanlıya ulaşamayan ekipler, bu defa telefon sinyallerinin Çorum merkeze Bağlı Eskiköy’de geldiğini belirledi. Polis ve Jandarma ekiplerinin ortak operasyonu sonucunda Ünsal A. Eskiköy Köyü civarındaki kırsal alanda yakalandı.
Ünsal A. polise verdiği ifadesinde, bir konudan dolayı tartıştığı Ümit Şahin’i tüfekle önce ayağına, daha sonra göğsüne ateş ederek öldürdüğünü itiraf etti. Zanlı, cinayetin ardından Ümit Şahin’in cesedini boş bir araziye gömüp, üzerine taşlar koyarak mezar görüntüsü verdiğini söyledi.
Ünsal A.'nın cinayeti işlediğini itiraf etmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın gözetiminde kazı yapılarak Ümit Şahin'in cesedine ulaşıldı. Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan Ümit Şahin'in cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu'nun incelemesinin ardından ailesine teslim edilerek, Çorum’da toprağa verildi. Katil zanlısı Ünsal A. ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr