Yerel mahkemece, müebbet hapis cezasına ilişkin kurulan hükmün haksız tahrik indirimi ile alt sınır olan 12 yıla indirilmesini makul bir indirim olarak değerlendirmeyen İstinaf Mahkemesi, sanığı "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. İstinaf Mahkemesi, "Haksız tahrik" indirimi ile bu cezayı da 16 yıla, iyi halden de 13 yıl 4 aya indirdi.

Silivri'de 25 Aralık 2015 tarihinde bir düğün salonunda yapılan asker eğlencesi sırasında kızlara laf atma yüzünden çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı. Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dosyasına yansıyan bilgilere göre kızlara laf atmakla suçlanan Uğur Yalın, Mümin Kılıç ve yanındakiler tarafından darp edildi. Mümin Kılıç ve yanındakiler tarafında dövülen Uğur Yalın, yakında bulunan evine giderek, aldığı bıçakla olay yerine geri geldi. Mümin Kılıç elindeki sopayla, Yalın'da bıçakla kavgaya tutuştu. Sol üst karın bölgesine bıçak darbesi alan Mümin Kılıç hayatını kaybetti.
Aynı gün tutuklanan Uğur Yalın hakkında, Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 6 Aralık 2016 tarihinde davanın karar duruşması yapıldı.

CİNAYETTEN 10 YIL CEZA ALDI
Mahkeme, Uğur Yalın'ı "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Bu cezaya "Haksız tahrik" indirimi uygulayan mahkeme, Yalın'ı alt sınırrdan 12 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Yalın'a verilen bu ceza "İyi hal" indirimi ile de 10 yıla düşürüldü. Hem sanık Uğur Yalın'ın avukatları hem de maktül Mümin Kılıç'ın avukatları kararı istinaf etti.
Dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'ne geldi. 1. Ceza Dairesi'nde görülen duruşmaya sanık Uğur Yalın ve avukatları Nihan Aktaş ile Necmi Şimşek ve müşteki Bağdat Kılıç'ın avukatları Ozan Özsaraç ve Nazmi Cumik katıldılar.
Bağdat Kılıç'ın Avukatı Ozan Özsaraç, sanığa yerel mahkeme tarafından haksız tahrik indirimi uygulandığını hatırlatarak, "Haksız tahrik oluşturacak herhangi bir eylem yoktur. Haksız tahrik oluşturacak bir eylem bulunmadığı halde azami hadden indirim yoluna gidilmiştir. Sanığın kasten öldürmekten indirim olmaksızın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Duruşma savcısı Ali Parlar, yerel mahkemece sanık Uğur Yalın'a "Haksız tahrik altında kasten adam öldürme" suçundan verilen 10 yıl hapis cezasına ilişkin kararın kaldırılmasını istedi. Savcı Parlar sanığa "Kasten adam öldürme" suçundan verilecek olan cezaya makul oranda haksız tahrik indirimi uygulanmasını istedi.
Sanığın avukatları, müvekkillerinin maktül ve arkadaşlarının saldırısı altında eylemi gerçekleştirdiğini öne sürerek, müvekillerine ceza verilmemesini istediler.

ALT SINIRDAN VERİLEN HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİNİ MAKUL BULMAYAN İSTİNAF CEZAYI 13 YIL 4 AYA ÇIKARDI
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "Haksız tahrik altında kasten adam öldürme" suçundan sanık Uğur Yalın'a verdiği 10 yıllık hapis cezasını kaldırdı. Sanığa "Kasten adam öldürme" suçundan verilen müebbet hapis cezasına, haksız tahrik indiriminin alt sınırı uygulanarak 12 yıla yıla indirilmesini makul bir indirim olarak değerlendirmeyen 1. Ceza Dairesi, sanığı, Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Daire, bu cezaya haksız tahrik indirimi uygulayarak 16 yıla indiren mahkeme, iyi hal indirimi ile de cezayı 13 yıl 4 aya indirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr