Yeni sezon öncesi teknik direktör arayışlarını sürdüren Galatasaray yönetimi, rotasını aynı zamanda eski futbolcusu olan Hollandalı çalıştırıcı Frank de Boer’e çevirdi. UEFA’nın verdiği 1 yıl men ve 65 milyon Avro’luk harcama sınırı nedeniyle gelecek sezon futbolda yeniden yapılanmaya gidip kadroda revizyona hazırlanan Sarı-Kırmızılılar, 46 yaşındaki De Boer ile önümüzdeki günlerde görüşecek. 2010’dan bu yana Ajax’ı çalıştıran De Boer, geçen hafta Hollanda Ligi’nin son maçında dramatik bir şekilde şampiyonluğu rakibi PSV Eindhoven’a kaptırmıştı. Bu gelişmenin ardından Ajax’tan ayrılmak istediğini yönetime bildiren Hollandalı teknik adamın 1 Temmuz 2017’ye kadar olan sözleşmesi feshedildi. Frank de Boer göreve geldiği ilk sezondan itibaren üst üste dört kez Ajax’ı Hollanda Ligi şampiyonu yapmıştı.

2+1 YILLIK TEKLİF

Bu ayrılık sonrası Galatasaray yönetimi, geleceğiyle ilgili henüz net kararını açıklamayan Frank de Boer’le görüşmek ve kendisine teklif yapmak için harekete geçti. Galatasaraylı bazı yöneticilerin önümüzdeki günlerde Amsterdam’a giderek Hollandalı teknik adamın Sarı-Kırmızılıların başına geçmesi yönündeki isteklerini ileteceği öğrenildi. Galatasaray’ın, De Boer’e 2+1 yıllık sözleşme önereceği belirtildi. Sarı-Kırmızılı idareciler, şu ana dek görüştükleri ve kamuoyunun da gündeminde yer alan hoca adaylarının hem mali istekleri hem de yüksek transfer bütçesi talepleri nedeniyle Frank de Boer’in Galatasaray’a en uygun teknik direktör olduğu görüşünde birleşti.

HOLLANDA EKOLÜ GELİYOR

Yönetim, 46 yaşındaki çalıştırıcının, Sarı-Kırmızılıların yeniden yapılanma planlarıyla örtüşen bir çalışma sistemine sahip olduğunu ifade ediyor. Florya’da altyapı ve üst yapının birbirine entegrasyonu çerçevesinde “Hollanda” ekolünden gelen Frank de Boer’in, Jan Olde Riekerink’le uyumlu biçimde çalışacağı konusunda hemfikir olunmuş durumda.. Ayrıca Hollandalı hocanın, Ajax’ta kazandığı tecrübeyle birlikte Galatasaray camiasına heyecan getireceği, Sarı-Kırmızılıların başında kendi kariyerine de önemli bir yön vereceği düşünülüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr