Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'ndaki rakibi Krasnodar, Rusya Ligi'nde geride kalan 17 hafta sonunda başarılı bir performans sergiledi.

17 maçta 7 galibiyet, 7 beraberlik, 3 mağlubiyetle 28 puan toplayarak 5. sıraya yerleşti.

Krasnodar özellikle kendi evinde son derece başarılı sonuçlara imza atan bir takım. Rusya Ligi'nin şampiyon adaylarından Zenit'i konuk ettiği maçtan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Krasnodar'ın kaddosunda en çok dikkat edilmesi gereken oyuncu, Brezilyalı Joazinho. Sol kanatta görev yapan Joazinho, 10 milyon Euro'luk değeriyle takımın en pahalı futbolcusu.

Joazinho'nun yanı sıra, orta saha oyuncuları Pavel Mamaev ve Odil Ahmedov, Krasnodar'ın kilit oyuncuları arasında yer alıyor.

Rus ekibinin en golcü ismi ise 18 maçta 15 gol atma başarısını gösteren Fedor Smolov.

İç saha maçlarını 34 bin seyirci kapasiteli Krasnodar Arena'da oynayan Krasnodar'ın teknik direktörlüğünü Igor Shalimov yapıyor.

Krasnodar takımı Avrupa Ligi'ndeki grup aşamasında I Grubu'nda ikinci olarak Son 32 Turu'na kaldı. Schalke 04'ün 15 puanla lider bitirdiği grupta 7 puan toplayan Rus ekibi, aynı puana sahip Avusturya temsilcisi Salzburg'u averajla geçerek ikinciliği elde etti. Bu gruptaki diğer takım olan Nice ise 6 puan topladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr