Referandumda ‘Hayır’ diyecek olanlara iktidar tarafından getirilen engellere bir yenisi daha eklendi.

Evet çalışmasını yürütenlere kamu desteği ile alan açılırken Hayır diyenler keyfi biçimde engelleniyor.

Zeytinburnu Haziran Hareketi’nin yarın saat 13.00’te Zeytinburnu Öğretmenevi’nde gerçekleştireceği ‘Memleket için HAYIR’ buluşması Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edildi.

Daha önce etkinlik için izin verilirken etkinliğe 1 gün kala yasak kararının verilmesi tepki çekti. Hazirancılar engellemeye rağmen etkinliklerini gerçekleştireceklerini ve konuyla ilgili yarın bir basın açıklaması yapacaklarını duyurarak şunları söylediler:

'HAYIR'IN SESİ SUSTURULAMAZ! SONUNDA 'HAYIR' KAZANACAK!

"19 Mart Pazar günü saat:13.00'te Zeytinburnu Öğretmenevi'nde Zeytinburnu Haziran Hareketi olarak gerçekleştireceğimiz 'Memleket için HAYIR' buluşması hiç bir gerekçe gösterilmeden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından etkinliğe iki gün kala iptal edilerek engellenmiştir.

Memleketin birçok noktasında HAYIR çalışmalarına yönelik engellemelerin, yasaklamaların ve saldırıların bir yenisini Zeytinburnu'nda yaşamış bulunmaktayız.

Bir hafta boyunca yürüttüğümüz çalışmalarda Belediye tarafından afişlerimiz söküldü. Propaganda çalışması yürütürken gözaltı yapıldı. Son olarak da, etkinlik yapacağımız Zeytinburnu Öğretmenevi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal ettirilmiştir. Tüm bu baskılar ve engellemeler cesaretimizi kırmak ve HAYIR'cıların sesini kısmak İçi̇n..

Bizler, bir kez daha bu vesileyle belirtmek isteriz ki, HAYIR meşrudur, HAYIR haklıdır.

Gerçekleştirilen bu engellemeler HAYIR'ı susturamayacaktır.

Saat:13.00 'te Zeytinburnu Öğretmenevi önünde basın açıklaması gerçekleştireceğiz.

Saat:14.00'te Telsiz Yeni Yol Cafe Değişim'de etkinliğimizi gerçekleştireceğiz.

Sonunda HAYIR kazanacak!

Zeytinburnu HAZİRAN Hareketi"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr