Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi kanlı bir darbe girişimine sahne oldu. Çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği darbe girişimi sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'lilerin çağrısıyla onlarca kişi meydanlara çıktı.

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde de çok sayıda kişi dün akşam bu çağrıyla sokağa çıkarak darbe girişimini protesto etti.

Darbe protestolarının sona erdiği saatlerde, saat gece 00.30'u gösterirken, İstanbul'da yayın yapan Gazetem İstanbul'un Beylikdüzü'nde bir AVM içerisinde bulunan merkez ofisine saldırı düzenlendi. Gazetenin ofisine giren saldırganlar; masa, sandalye ve bilgisayarlara zarar verdi. Gazetenin haber merkezinde çekilen fotoğraflarda, dolapların kırıldığı ve sandalyelerin etrafa atıldığı görüldü.



İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert, "Saldırıyı yapan grup AVM'nin güvenlik görevlisine, 'Bizler AK gençliği, Gazetem İstanbul darbe yanlısı o yüzden baskın yaptık' diye konuşmuş" açıklamasını ypatı.

Gazeteye gerçekleştirilen saldırı nedeniyle yaklaşık 100 bin liralık maddi hasar olduğu öğrenilirken, emniyet güçleri soruşturma başlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr