İstanbul'da 26 Temmuz 2016 tarihinde Bağcılar'da bankadan para çeken E.S. adlı vatandaş, bir süre sonra silahlı ve maskeli şahısların saldırısına uğradı. Şüpheliler E.S.'yi darp ettikten sonra içinde 154 bin lira bulunan çantasını alarak kaçtı. Polis bu olayla ilgili soruşturma açarken şüpheliler 5 ay sonra bir kez daha ortaya çıktı. Bu kez Başakşehir'de bir bankadan 300 bin lira çeken K.K.'nin peşine düşen şüpheliler, araçlarıyla önünü kestikleri mağdurun çantasını gasp ederek kaçtılar. 27 Nisan 2017 tarihinde şüpheliler bu kez Kuyumcukent'te altın bozduran R.K. adlı vatandaşı gasp ettiler. Şüpheliler mağdurun 260 bin lirasını çalarak kaçtı. Son olarak 12 Haziran 2017 tarihinde yine kuyumcukent çıkışından takip ettikleri mağdur D.S.'yi önce muşta ile döverek darp eden, ardından bıçaklayarak hafif yaralayan şüpheliler 50 bin avroyu çalarak kaçtılar.

POLİS PEŞLERİNE BIRAKMADI

Asayiş şube müdürlüğü ekipleri tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada polis güvenlik kamera görüntülerini kullanarak şüphelilerin kullandıkları araçların plakasını tespit etti. Çalıntı olduğunu tespit edilen araçları kullanan ve olayları gerçekleştiren şüpheliler Mikaheil J.(31), Mamuka J.(39), Tariel S.(46), Emzar R.(54), Malhazi G.(30), Kumburgaz, Beylikdüzü ve Fatih semtlerinde yapılan operasyonlarla gözaltına alındılar.

Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin bir olaylarının da teşebbüs aşamasında kaldığı tespit edildi. 5 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr