İstanbul’un ünlü eğlence mekanlarından Ortaköy’deki Reina adlı gece kulübü saat 01.30 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda 1'i pollis 39 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda 4'ü ağır 65 kişi yaralandı. Gece kulübünde o sırada 700-800 kişi bulunuyordu. Bazı görgü tanıkları teröristin Arapça konuştuğunu söyledi.

Reina'daki saldırı anı kamerada - VİDEO

Uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açan terörist 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi. İçeride yeni yıl kutlaması için bulananların üzerine kurşun yağdıran terörist 39 kişiyi şehit etti. Saldırıda 65 kişi de yaralandı. Yaralılar ambulanslanla çevre hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan dördünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

TERÖRİST KAÇTI

Gece kulübüne sevk edilen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye taşırken, polis de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Görüntülerinin güvenlik kamerasına yansıdığı belirtilen saldırgan kaçmayı başardı. 

İhbar üzerine olay yerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Polis saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Ortaköy'deki gece kulübüne terör saldırısının ardından Hakkari'den İstanbul'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

"39 İNSANIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"

Soylu, "Aldığımız bilgilere göre 39 insanımız hayatını kaybetti, 21'inin kimliği belli, 18'inin kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. Ölenlerin 15'i yabancı uyruklu 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Kimliği belirlenemeyenlerle ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

"4'Ü AĞIR 69 KİŞİNİN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR"

Terör saldırısının saat 01.15 sıralarında gerçekleştiğini belirten Soylu, "69 kişi hastanelerde tedavi görüyor. 4'ü ağır olarak bildirildi. Elbeteki bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Milletin umutlarını tazledeği bir yılbaşı gününde, inasnların korumasız olduğu bir yerde böyle insanların birşeyden habersiz olduğu anda insanlık dışı ve aşağılık bir saldırı" dedi.

"TERÖRİSTİ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Teröristi arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Soylu, "Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. Yakın bir zamanda ele geçeceğini ümit ediyoryuz .İnşallah böyle bir terör saldırısı ile bir daha karşılamayız. Başımız sağolsun. Şu anda net bir değerlendirme yapmak doğru değil. Olay yerine geçeceğiz oradan da hastanede yaralıları ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN : EN AZ 35 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETMİŞTİR

Saldırıyla ilgili  ilk açıklamayı yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ortaköy'de gece kulübüne yönelik terör saldırısında en az 35 kişinin hayatını kaybettiğini söylemişti.

Şahin, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Şahin, "Bir teröristin uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurunu şehit ederek daha sonra bir vatandaşımızı şehit ederek daha sonra içeriye girerek masum insanların üzerine kurşun yağdırarak bu olayı gerçekleştirmiştir" diye konuştu.

GECE KULÜBÜ ÖNÜNDEKİ TAKSİ İNCELENMEK ÜZERE GÖTÜRÜLDÜ

Ortaköy'deki bir gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri ambulanslarla İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürülmeye devam ediyor.

Olay yeri inceleme ekiplerinin ise gece kulübündeki delil çalışmaları sürüyor. Öte yandan saldırının gerçekleştiği gece kulübü önünde bulunan bir ticari taksi ise çekici aracına yüklenerek incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi yada kişilerin bu taksi ile eğlence mekana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

YARALANANLAR HASTANELERE SEVK EDİLDİ

Ortaköy'de gece kulübünde yaşanan terör saldırısında yaralananlar çevre hastanelere sevk edilidi.. Şişli Hamidiye Şişli Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen bir yaralı, "Herkesi taradılar. 3-4 kişi taramalarla taradı. Sağ olan herkesin kafasına sıktılar içeride" diye konuştu.

Reina'nın sahibi: ABD istihbaratı bunun bilgisini vermişti

Hürriyet muhabiri Toygun Atilla, “Kendisine ulaştığımda ağlamaktan güçlükle konuşabiliyordu” şeklinde ifade ederek Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın söylediklerini aktardı: “İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.” dedi.,   Ortaköy'de terör saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var-FOTOĞRAFLAR   Yaralı görgü tanığı: Acımadılar... Herkesi taradılar     Saldırı tanığı futbolcu Sefa Boydaş anlattı: Kız arkadaşımı sırtıma alıp...  

Eşi yaralanan görgü tanığı: Üzerimden insanları sıyırıp çıktım

ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarını uyardı

Görmez: Vahşettir, dehşettir, cinayettir

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr