İstanbul Büyükçekmece’de ve Beylikdüzü’ndeki 2 ayrı banka şubesinden para çeken bir vatandaşı takip ederek 225 bin lira parayı çalan 5 kişilik kapkaç şebekesi yakalandı. Şebeke üyelerinin kapkaç anı, güvenlik kameralarına da yansıdı.

Edinilen bilgilere göre, 15 Mayıs tarihinde araçları ile geldikleri banka şubelerinden para çeken vatandaşları takip eden ve anlık dalgınlıklarından faydalanarak paralarını çalan 5 kapkaççı, Büyükçekmece polisinin güvenlik kamera takibi ile yakalanarak gözaltına alındı. İddiaya göre, A.D., A.Ş., Z.S., T.Y. ve M.F.G. adlı organize kapkaç şebekesi, kiraladıkları araçlarla İstanbul'un farklı ilçelerinde yer alan banka şubelerinin önlerinde bekleyip kapkaç yaptıkları belirlendi. 5 kişilik şebeke, son olarak 15 Mayıs tarihinde Beylikdüzü’nde 2 ayrı banka şubesinden toplam 225 bin lira para çeken E.Ç. adlı vatandaşı takibe aldı. Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi’nde sakin bir sokakta aracından inerek yanındaki bir kişi ile yaya yürüyen E.Ç.’ye araçla yaklaşıp anlık dalgınlıklarından faydalanarak para dolu çantayı çalan 5 kişilik kapkaççı, olay yerlerinden hızla uzaklaştı.

E.Ç.’nin yaptığı suç duyurusu ile harekete geçen Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevredeki ev ve iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Polis, 5 gün süren takibin ardından toplam 225 bin lira çaldıkları tespit edilen A.D., A.Ş., Z.S., T.Y. ve M.F.G. adlı organize kapkaç şebekesini yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan A.D., A.Ş., Z.S. ve M.F.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr