IŞİD, önceki gün yayınladığı yeni bir videoyla Brüksel saldırılarını üstlendi. Videoda Belçika kökenli bir terörist, Brüksel saldırılarının "tadımlık" olduğunu, IŞİD’e yönelik operasyonların sürmesi halinde daha büyük saldırıların gerçekleşeceğini söylüyor.

Vatan'ın haberine göre; videonun ikinci bölümündeyse Hollandalı IŞİD üyesi Hicham Chaib, başta Belçika olmak üzere, IŞİD’e yönelik operasyonlara destek veren tüm Avrupa ülkelerini uyarıyor.

Hakkında tutuklama kararı bulunan Chaib, “Avrupa Paris saldırılarından ders almadı, bu yüzden Brüksel’i düzenledik. Dahası gelecek” diye konuşuyor.

AVRUPA'DA 2 BİN IŞİD'Çİ VAR

Gazete Habertürk'ten Gökhan Timurhan'ın haberine göre, ABD İç Güvenlik Komitesi (Homeland Security Committee) raporu, terör örgütüne dünyanın her tarafından katılım olduğunu ortaya koydu. Raporda, IŞİD’e 120 ülkeden toplam 38 bin 200 savaşmak için katıldığı belirtildi.

Batı ülkelerinden IŞİD’e katılanların sayısı ise 6 bin 900 oldu. Raporda, IŞİD sempatizanlarının hangi ülkelerden katıldıkları yer almazken, IŞİD’e katılmak için Suriye veya Irak’a gidip tekrar Avrupa’ya dönenlerin sayısının ise 2 bin kişiye ulaştığı ifade edildi. CNN International’ın daha önce yayımladığı bir raporda ise IŞİD'e katılanların haritasına yer verildi. Bu raporda, Batı ülkelerinden IŞİD’e katılanların sayısı 3 bin 400 olarak verildi. Aralık 2015’te New York merkezli güvenlik araştırma şirketi Soufan Group’un yayımladığı raporda ise bu sayı 5 bin olarak yer aldı.

Raporda, terör örgütüne katılanlardan 3 bin 800’ünün sadece 4 Avrupa ülkesinden olduğu ifade edildi.

Fransa’dan bin 800, İngiltere ve Almanya’dan 760, Belçika’dan 470 kişinin IŞİD’e katıldığı belirtildi. Katılan teröristlerin yaş gruplarının 20 ve altı olduğu kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr