IŞİD'ten kurtulan çocuklar anlattı: Saçlarımızı kesmemiz yasaktı Eskad, Yusuf, Abdo... Onlar terör örgütü DEAŞ'ın El Bab'da düzenlediği bombalı araç ve roketli saldırılarında yaralanan yüzlerce çocuktan yalnızca 3'ü. Tedavileri Kilis'te süren ve iç dünyalarında da derin yaralar olan çocuklar, IŞİD esareti altında yaşadıkları korku dolu 2.5 yılı anlattı.

Saçlarımızı kesmemiz yasaktı Habertürk'ün haberine göre; DEAŞ'ın El Bab Zemzem Caddesi'ndeki roketli saldırısında iç organları zarar gören ve kolu kırılan 12 yaşındaki Eskad Mıgrabi, iyileşip okuluna yeniden döneceği günün hayalini kuruyor. DEAŞ eğitimi yasakladığı için okulunu bırakmak zorunda kalan Eskad, "DEAŞ okulları kapattı, çok ağladım, okulumu çok özlüyorum" dedi.
Savaşta babasını kaybettiğini söyleyen Eskad, şöyle devam etti: "El Bab'da patlama ve silah sesleri hiç eksik olmazdı. Korkuyorduk, sokağa çıkıp oynayamıyorduk. IŞİD saçlarımızın kesilmesini bile yasakladı. El Bab'da artık IŞİD yok, sokakta rahatça oyun oynayabileceğim. Sağlığıma kavuşunca iyi bir eğitim almak istiyorum. Ben de hayat kurtarmak için doktor olacağım. El Bab'ı kurtaran Türkiye veTürk askerlerine teşekkür ediyoruz."

İntihar saldırısında derin şarapnel parçalarıyla yaralanan 11 yaşındaki Yusuf Habeş ise IŞİD'İin bilgisayarı yasakladığını belirterek, "Evimize baskın yaptı. Kitap ve defterleri topladı. Evde okuma-yazma ve alıştırmaları yapmamızı yasakladı. Ölüm korkusuyla yaşadık. IŞİD'ten çok korkuyordum, çocuklara kötü davranıyor, kurallara uğramayan herkesin, çocuklar da dahil başını, elini kesiyordu. Bazı çocuklar zorla götürülüyor, intihar saldırılarında kullanıyordu, bazıları silah verilerek eğitiliyordu."


Bombalı araç saldırısında yaralanan 7 yaşındaki Abdo Şeyh Halil de "Okula gitmek yasak olmasaydı bile IŞİD'ın korkusundan, silah seslerinden, bombalardan okula gitmeye korkar gidemezdim. Ben de renkli kalemlerle resim yapmak, arkadaşlarımla oyun oynamak, televizyon izlemek istiyordum. IŞİD beni öldürecek diye rüyalarıma bile giriyordu. Artık özgürüz. Artık okula gidebileceğim, arkadaşlarımla oyun oynayacağım" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr