CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Uşak’ta konuştu. Hükümetin izlediği Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Devleti yönetemiyorlar, Ortadoğu bataklığından çıkamayacaklar. Hükümetten askerlerimizin diri diri yakıldığı görüntülere ilişkin cevap bekliyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda Türkiye’de terörü bitireceklerini vurgulayarak Suriyelilerin tamamını Suriye’ye göndereceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, “Şu ülkenin geldiği hale bakın. 14 yılda Türkiye’nin her tarafında casuslar cirit atıyor. Nerede bomba patlayacağını büyükelçilerden öğreniyoruz. Elini vicdanına koysun vatandaşlarım. Böyle bir memleket olur mu, böyle bir Türkiye olur mu? Ne olacak bunların hali?” ifadelerini kullandı. Dindar geçinip her şeyi allak bullak ettiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Ya arkadaş, işi ehline vereceksin diyor inancımız. İşi ehline mi verdiler, hayır. Kime verdiler, devletin en kritik noktalarına bizim cemaatten, onu getirdiler. Bizim tarikattan onu getirdiler. Bizim partiden, dayımın oğlu onu getirdiler. Bir baktılar 15 Temmuz’da FETÖ darbe girişiminde bulundu. Onları MİT’e, Genelkurmay’a, müsteşarlıklara, genel müdürlüklere kim yerleştirdi. Sen yerleştirdin. Fatura kime, fatura vatandaşa. Bank Asya’ya izin veriyorlar, para yatırana ceza kesiyorlar.”

Konuşmasında MHP’lilere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Siz ne kadar milliyetçiyseniz ben de o kadar milliyetçiyim. Siz ne kadar ülkücüyseniz ben de o kadar ülkücüyüm. Siz ne kadar vatanseverseniz ben de o kadar vatanseverim” dedi.

Terör örgütü IŞİD’in rehin aldığı iki askeri yakarak öldürmesine ait olduğu iddia edilen video görüntülerine ilişkin olarak da konuşan Kılıçdaroğlu, “El Bab’dan şehit haberleri geliyor. İnternetten yayımlanan görüntüler var. İzleyemiyoruz. Şimdi interneti yasaklamışlar. Günahlarını, ayıplarını görmesin istiyorlar. Sen sınırı koru”dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben, “Ey Saray’da oturan vatandaş ‘terör örgütlerine silah gönderme, bir gün gelir seni vurur’ demedim mi?” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Komşudaki yangın Türkiye’ye sıçradı. İdeolojik akrabalıkları var. Bu ülkeye bunları bela edenlerden hesap soracağız.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr