İş dünyasının önemli isimleri, dernek, birlik ve odaları önceki gün Ankara Kızılay’da meydana gelen bombalı saldırıyı sert bir dille kınadı. Verilen ortak mesaj ise birlik ve beraberlik yönünde oldu.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Teröre karşı bu zor zamanları birlikte durarak ve birbirimize güvenerek atlatacağız. İçinden geçtiğimiz, böyle dönemlerde hiç olmadığı kadar barışa, huzura ve güvene olan inancımız azalmamalıdır” derken, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan “Birlik içinde teröre karşı durmalıyız. Terörün; huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermemeliyiz. İnsanlıktan nasibini almamış bu terör saldırısını kınıyorum” diye konuştu.

Teslim olmak yok

DİSK, “teröre teslim olmayacağız” mesajı verirken, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Terör nereden, kimden gelirse gelsin terördür, benimsenemez. Ölümlerin olmadığı, hiç kimsenin burnunun kanamadığı bir ülkede yaşamak, bütün yurttaşlarımızın, hepimizin hakkıdır ve bu husus siyasi iktidarın sorumlulukları arasındadır. Halkımızı acı, belirsizlik, korku ve kitlesel pasifikasyona esir edecek, insana değer vermeyen, Türkiye’yi daha büyük bir kan gölüne çevirecek çok tehlikeli bir gidiş söz konusudur. Bu gidişe bir son verilmeli, barışın, emeğin, insanın, demokrasinin sesi yükseltilmelidir” denildi.

Tırmandırılıyor

Türkiye Genç İşadamları Derneği teröre karşı yılgınlığa kapılmadan terörün kökünün kazınılması gerektiğine vurgu yaparken, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, saldırıdan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de “İş dünyası olarak geri adım atmayacağız. Yatırım yapmaya ve Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr