Mersin'in Tece ilçesinde İlyas Siğinç isimli inşaat işçisi dün saat 12.00 civarında çalıştığı inşaatın 13'üncü katından düşerek yaşamını yitirdi. Siğinç'in çalıştığı inşaatın karşısındaki inşaatta çalışırken olaya tanık olan Yusuf Kaya'nın anlatımına göre 13'üncü kata kadar gelen inşaatın emniyet için gerilen filesi  4'üncü katta bulunuyor. File yükseltilmesi gerekirken ilk kurulduğu gibi bırakılmış. Düşen işçinin filenin bulunmadığı, asansörün kurulu olduğu bölgeden düşerek hayatını kaybettiğini söyleyen Kaya, ancak bir işçi fileye düşse bile filenin üzerinde biriken betonlara ve tahtalara çarpma riskinin olduğunu ifade etti.

Evrensel'den Volkan Pekal'ın haberine göre, düştüğü sırada Siğinç'in üzerinde güvenlik halatının olmadığını anlatan Kaya, "Biz farklı firmalarda çalışıyoruz ama Mersin'in genelinde durum aynı. İşe başlarken bize sadece baret veriyorlar. Baretler kullanılmış oluyor. Bazen kırılmış oluyor. Ne Emniyet halatı, ne ayakkabı veriyorlar. İşe başlamadan hepsini biz alıyoruz" dedi.

ÇOCUK BEKLİYORLARDI

5 yıldır inşaat işçiliği yaparak hayatını kazanan ve genç yaşta iş cinayetinde hayatını kaybeden Siğinç, akşam saatlerinde Mersin Güney Kent Mezarlığında toprağa verildi. Evli ve bir çocuk babası olan Siğinç, eşinin çocuk beklediğini bir gün önce öğrenmişti.

Bir inşaat işçisi aşkını ancak bu kadar anlatabilir

İş cinayetinde yaşamını yitiren İlyas Siğinç'in adında, Fcebook hesabından "Bir inşaat işçisi aşkını ancak bu kadar anlatabilir" notuyla yaptığı bu paylaşımı kaldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr