Apple’ın yeni telefonu iPhone SE 4 inçlik ufak ekranına rağmen yüksek performansı hedefliyor. Telefonun teknik özellikleri ve tasarımından ziyade daha çok fiyatı konuşulmakta. ABD için 399$ olan telefon Avrupa’da ise daha yüksek fiyatlarda alıcı bulacak.

iPhone SE’nin 16 GB olan en düşük modeli Avrupa’da 490€ fiyat etiketine sahip. Bu fiyatı dolar kuruna çevirince 550$ bir fiyatla karşılaşıyoruz. Yaklaşık olarak ABD fiyatında 150$ daha pahalıya kullanıcıya ulaşacak gibi gözüküyor.
İngiltere fiyatlarına bakınca ise en düşük model olan 16 GB versiyonun 340 Pound olduğunu görüyoruz. Bu rakamda yaklaşık olarak 516$ demek oluyor. İngiltere de yaşayan müşteriler de ABD ‘de yaşayan müşterilerden daha fazla ödeme yapmak durumda kalıyor.
Ülkemize baktığımızda ise ABD’de 399$ fiyat etiketine sahip olan model bizde 1999 TL gibi bir yüksek fiyata alıcı bulmakta. Bu rakam günümüz kuruyla yaklaşık 700$ civarında. Türkiye de yaşayan kullanıcılar ABD de yaşayanlara göre %75 daha fazla ücret ödemek zorunda cihaza sahip olmak için.
Firewatch, 500.000 sınırını bir haftada aştı!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr