Geçtiğimiz yılın ortasında Apple’ın geleneksel WWDC 15 etkinliğinde duyurulan iOS 9 işletim sistemi, yılın son çeyreğinde iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle birlikte dağıtılmaya başlandı. Peki ama kullanım oranları ne durumda?
iOS 9 kullanımı ve detaylar
iOS 9 kullanımı için yayınlanan grafiği aşağıda bulabilirsiniz. Bu grafiğe göre mevcut iOS cihazların %77’si iOS 9 sürümüne geçmiş görünüyor. %17’lik bir kitle ise halen iOS 8 işletim sisteminde. Geri kalan %6 ise iOS 7 ve öncesindeki sürümleri kullanıyor. Güncellemeler konusunda rakiplerinden bir adım önde olan Apple için bile bu rakamlar şaşırtıcı.


Sadece 6 aylık bir süreç içerisinde yüz milyonlarca cihaza ulaşmak Apple ekosistemi için gerçek bir başarı olarak nitelendirilebilir. Bu veriler 22 Şubat tarihini yansıtıyor. Geçtiğimiz ay 11 Ocak tarihinde yayınlanan rakamlara göre ise iOS 9 kullanımı %75 seviyelerindeydi. Yükselişin hala sürdüğünü görmek sevindirici. Çünkü güncel yazılımı kullanmak güvenlik ve daha fazla uyumluluk anlamına geliyor. Özellikle uygulama geliştiricileri tarafında kolaylıklar sağlıyor.
Diğer yandan güncellenmesi sakıncalı olan bazı cihazlar da var. Aralık 2015 itibariyle iPhone 4s kullanıcılarının bir kısmı ABD’de Apple’a karşı dava açmaya başladı. Davaların sebebi ise güncelleme sonrasında cihazların kullanılamayacak derecede yavaşlaması. Dolayısıyla iPhone 4s ve iPad mini, iPad 2 gibi güncellemenin tam sınırında olan cihazları güncellemenizi önermiyoruz.

Samsung Galaxy S7 Edge ön inceleme

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr