Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) yaptırdığı Dilovası Atık Su Arıtma Tesisi inşaatında çalışan işçiler, inşaatı yarım bırakan müteahhit firmanın 4-5 aylık ücretlerini ödemediğini iddia etti. Tesislerin önünde toplanan işçiler ücretlerinin ödenmesi için yetkililere çağrıda bulundu. İşçiler, yapımına 3 yıl önce başlanan 37 milyon TL'lik proje kapsamında bölgedeki atık suların tesislerde temizlenerek denize bırakılacağını belirterek, projenin geçen yıl Temmuz ayında bitmesi gerektiğini, müteahhit firmanın geçen ay inşaat sahasında bulunan makinelerini götürerek projeyi yarım bıraktığını söyledi. Şantiyenin saha formeni olduğunu belirten Murat Dural, şöyle dedi:

"MADUR OLAN ÇALIŞANLAR OLDU"

"2016 yılı Temmuz ayında bitmesi gereken şantiye şu an atıl durumda. Müteahhit firma İSU ile anlaşamamış arada mağdur olan bizler olduk. Bütün ekipmanları geçen ay TIR'lara yükleyip götürüyorlar. İSU'ya biz bunun böyle olacağını ve tedbir almasını istedik. Bize firmanın kendilerinde teminatı olduğunu belirttiler. Ama olay bu duruma geldi. Burada çalışan 200-300 çalışanın alacağı var. İSU'ya buyurun insanların parasını teminattan ödeyin dediğimiz zaman, bu sefer kesmiş olduğu teminat çalışanların parasını ödemeye yetmiyor."

Yetkililerin çalışanların ücretlerinin ödenmesi konusunda yardımcı olmalarını isteyen Murat Dural, "Biz paralarımızı alamıyoruz. Ortada mağdur olan çalışanlar oldu. Burada çalışan herkes memleketine döndü. Yazık günah değil mi bu insanlara. Burada emek vermişler. Hükümet el atacak bizim paralarımız ödenecek" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr