İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği (İYİ-DER) tarafından düzenlenen “İnşaat İşçileri Sömürüye Karşı Buluşuyor” başlıklı etkinlik, Kadıköy’deki Aktaş Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.Etkinlik iş cinayetlerinde yaşamını yitiren bütün işçiler için saygı duruşu ile başladı.

Gazete Manifesto'nun haberine göre, açılış konuşmasını İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği Başkanı Ali Öztutan yaptı. Öztutan konuşmasında, iş cinayetleri ve kazaları ile gündeme gelen inşaat işçilerinin mücadelesinin örgütlü bir şekilde verilmesi gerektiğinden bahsetti. Bugünlere gelen İYİ-DER’in bir avuç inşaat işçisiyle yola çıktığını ve bugün binlerce işçi adına mücadele eden bir dernek haline geldiğini ifade eden Öztutan, inşaat işçilerinin olarak sömürü düzenine ve bunun adı olan başkanlık rejimine “Hayır” demenin önemini vurguladı.

Açılış konuşmasını İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği Başkanı Ali Öztutan yaptı. Öztutan konuşmasında, iş cinayetleri ve kazaları ile gündeme gelen inşaat işçilerinin mücadelesinin örgütlü bir şekilde verilmesi gerektiğinden bahsetti. Bugünlere gelen İYİ-DER’in bir avuç inşaat işçisiyle yola çıktığını ve bugün binlerce işçi adına mücadele eden bir dernek haline geldiğini ifade eden Öztutan, inşaat işçilerinin olarak sömürü düzenine ve bunun adı olan başkanlık rejimine “Hayır” demenin önemini vurguladı.

Etkinlikte İYİ-DER Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Erkan Kılıç'ın yanı sıra inşaat işçisi Abdurrahman Eren, yönetmen Kıvanç Sezer ve Gazeteci İsmail Saymaz da konuşma yaptı.İsmail Saymaz yaptığı konuşmada geçen sene 1980 işçinin öldüğünü ve bunların sadece kayıtlı olduğunu belirterek, bunun ortalamada 2-3 saatte bir işçinin ölümü anlamına geldiğini vurgulayarak “Etkinlik başladığından beri bir işçiyi kaybettiğimiz anlamına geliyor” dedi.

Etkinlik İlkay Akkaya’nın şarkıları ve halaylarla son buldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr