Fotoğraf: Joel Goodman/LNP

İngiltere'nin Manchester şehrinde bulunan Manchester Arena'da, Amerikalı şarkıcı  Ariana Grande'nin performansı sırasında bir patlama sesi duyuldu. Reuters'ın haberine göre olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.Polis yerel saatle 22.30'da Manchester Arena'nın fuaye alanında patlamanın gerçekleştiğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre meydana gelen patlamada İngiliz polisi ölü ve yaralıların olduğunu doğruladı. 

İngiliz polisi, Manchester Arena yakınlarındaki patlamada 19 kişinin öldüğünü en az 50 kişinin de yaralandığnıı açıkladı.Polis, terör saldırısı ihtimalinin üzerinde duruyor.

Arena yakınlarında bulunan Manchester Victoria metro durağının ise kapatıldığı aktarılıyor. Manchester Polisi bir tweet atarak vatandaşların bölgeden uzak durmalarını istedi. 

Manchester Arena'daki patlamadan ilk görüntüler

Guardian gazetesine konuşan 26 yaşındaki Suzy Mitchell, mahalleyi sallanan büyük bir patlamanın yaşandığını bildirdi. Mitchell "(Ben sadece) yatağımdan büyük bir patlama duydum, dairemin önüne çıktım. Herkes kaçıyordu." diye konuştu. 

Görgü tanıklarından 18 yaşındaki Jade Baynes, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada konser alanından ayrılmasının ardından silahlı polisler tarafından kaçmasının söylendiğini ifade etti. Baynes ve arkadaşı yüksek sesli patlamalar duyduğunu söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr