Bu yıl öğrenci alarak eğitim ve öğretim yılına açılması kararlaştırılan Kırşehir Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bayram Beroje’nin hazırlattığı broşür tartışma yarattı. Broşürde okuldan mezun olacak öğrenciler için askeri ve polis okullarına girişte ayrıcalık tanınacağını vurgulandı.Bağbaşı Mahallesi’ndeki Çevik Kuvvetler Müdürlüğü ile Hürriyet İlkokulu yanında bu yıl eğitim ve öğretime açılacak okulda hazırlıklar devam ederken, okul müdürü Bayram Beroje’nin hazırlayıp dağıttığı broşür diğer okullara giden öğrenciler arasında ayrıcalığa neden olacağı gerekçesiyle tepki çekti. Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Okul Müdürlüğü’ne atanan Bayram Beroje’nin imam hatip okullarına öğrenci çekmek için hazırlattığı broşürde, haddini aşan kelimelere yer verdiğini, okulundan mezun olacak öğrencilerin geçmişte askeri lise ve polis okullarına girişte yaşadıkları sıkıntılarla karşılaşmayacağını söylemek isterken, amacını aşan cümleler kurduğunu ve kendisini hakkında gerekli soruşturma başlattığını açıkladı. Karadeniz, şöyle dedi:

“Okul Müdürümüz hazırladığı broşürde amacını  aşan sözler söylemiştir. Kendisiyle yaptığım görüşmede, daha önce İmam-Hatip Lisesi’nden mezun olan öğrenciler askeri  ve polis okullarına daha rahatlıkla girebildiklerini beyan etmek istemiş, ancak yanlış anlaşılmalara neden olacaklar cümleler kullanmıştır. Biz de okul müdürümüz hakkında soruşturma başlattık.”

Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırladığı broşürde, mezunların avantajları sıralanırken askeri yüksek okullar ve polis okullarına ‘girişti tercihen ayrıcalıklara sahip olacakları’ da belirtildi.  Tanıtım broşüründe maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs temin edileceği, öğle yemekleri ve servis ücretlerinin de karşılanacağı belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr