CHP'de Selin Sayek Böke'den boşalan parti sözcülüğü görevine Bülent Tezcan getirildi. Bülent Tezcan, ilk basın toplantısını bugün düzenlenen MYK toplantısının ardından yaptı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bülent Tezcan, bu sabah Danıştay'da düzenlenen 149. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda yaşanan bir olayı anlattı. Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda, Erdoğan'ın salondan çıkışı sırasında hakimlerin salona hapsedildiğini söyledi.

"Danıştay'da çok tuhaf bir şeyle karşılaştık. Cumhurbaşkanı ayrılırken Danıştay'dan hakimler salona hapsedildi. Kapılar güvenlik görevlileri tutuldu" diyen Tezcan, "Hakimlerin çıkmasının hangi tehdidi oluşturur bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA İÇİN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Bülent Tezcan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Nuriye Gülmen ve Semih Özakça artık ölümle pençeleşecek kritik eşiğe savruluyorlar. Hükümet 63 gün geçmiş olmasına rağmen ciddi ve vahşet derecesinde bir ilgisizlik içerisinde. Aileler, hükümet yetkililerinin kendileriyle konuşmasını istiyorlar, randevu istiyorlar. Sadece dertlerini anlatabilmek için canını ortaya koyan evlatlarının dertlerini anlatmak için talep ettikleri randevuyu alamıyorlar. Ben hükümete soruyorum öldükleri zaman mı hatırlayacaksınız?

- Sayın genel başkanımız konuyu Numan Kurtulmuş'a iletmiştir, sayın Binali Yıldırım'a iletmişti. Kritik eşiğe yaklaşan öğretmenlerin görüşme talebini iletmiş, hükümetin çözüm arayışı içinde olması gerektiğini iletmiştir. Hükümeti sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

ABD'NİN YPG KARARI İÇİN İLK AÇIKLAMA

- Bugün, Cumhurbaşkanının, AKP üyesi Erdoğan'ın ABD'ye ziyareti öncesi tam da dışişleri bürokrasisindeki çürümüşlüğün sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. ABD'ye gönderilen ön inceleme heyeti, dışişleri kadrolarından oluşturulmadı. Dışişleri heyeti yerine Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarının yer aldığı heyet gönderilerek orada hangi tabloda neyin mesajının verileceği belli olmayan çarpık sürecin eşiğine girilmiştir. Cumhurbaşkanı ABD'ye gitmeden önce ABD, YPG'ye ağır silahlar vereceğini ilan etmiş ve karar almıştır.

- Sayın Cumhurbaşkanının bu kararın arkasından ABD ziyaretini gözden geçirmesi ve yeniden değerlendirmesi gerekir diye düşünüyoruz.

ATATÜRK'E EDİLEN HAKARETLER

- 15 yıllık AKP döneminde Atatürk'e hakaret etmek bir teşfik meselesi haline gelmiştir. Bugüne kadar tarihçi kılığına bürünmüş bazı sahtekarlar özellikle iktidar imkanları tarafından semirtilmiş bir takım medya kuruluşlarına çıkarak büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e, yakınlarına hakaret etmeyi bir maharet haline getirdiklerini görüyoruz. Bu bilinçli olarak milletin gönlünden kurucu lideri silme projesinin parçasıdır.

- Saray ve Sayın Erdoğan işi gücü olmayan bir çok işe karıştığı için Türkiye bugün bu noktada. Saray, seçildiğinden bu yana yemin ettiği tarafsızlık yeminine uyup görevini yapsaydı, Türkiye bugün problem olan bir çok şeyi yapamayacaktı. Bu noktada sandıktan çıkan 'hayır'ların bir an önce parçalanması için Saray kaynaklı senaryoların planlandığını biliyoruz. Partililer olarak bizlere düşen görev bu senaryoların parçası olmak değil, bunları boşa çıkarmaktır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr