MHP Merkez Disiplin Kurulu kararıyla partisinden ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Bütün rütbelerimi bırakıyorum ve mücadeleme Yusuf Halaçoğlu olarak ve bir Türk milliyetçisi olarak kuvayı milliye ruhuyla devam ediyorum" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu kararı ile Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve parti üyesi Sinan Oğan ile birlikte partiden ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bundan sonra mücadelesine bir Türk milliyetçisi olarak kuvayımilliye ruhuyla devam edeceğini belirten Halaçoğlu, şunları yazdı:

“Bugün MHP Genel merkezinden yapılan açıklama ile MHP'den ihraç edildim. Ama kimse beni milliyetçilikten, vatanseverlikten ve ülkümden ihraç edemez. Şimdi şunu herkes bilsin. Dün nasıl Türk milletinin milletvekili isem, bugünden sonra da Türk milletinin milletvekili olarak görevimi sürdüreceğim. Ülkemin ve milletimin geleceği için daha hür şekilde, 'hayır' için mücadele edeceğim. Madem ülkücü değilim, madem MHP'li değilim ve partiden ihraç edildim, kimse ülkücü adı altında beni eleştirip yorum yapmasın. Bütün rütbelerimi bırakıyorum ve mücadeleme Yusuf Halaçoğlu olarak ve bir Türk milliyetçisi olarak kuvayımilliye ruhuyla devam ediyorum. 13 Mart Pazartesi günü saat 12.00'de basın toplantısı yapacağım. Duyurulur…"

Sinan Oğan: Hodri meydan gelin ortaya bir sandık koyalım

Sinan Oğan MHP'den ihraç edilmesine ilişkin, "MHP'den içinde doğup büyüdüğümüz ikinci defa ihraç edilme haberini aldık. Bizi ikinci defa partimizden ihraç edenlere bir çift sözüm var; hodri meydan gelin ortaya bir sandık koyalım. Sinan Oğan tek, hepiniz bir. Delegelerin oyuna sunalım. Bakalım delegeler kimin ihraçından yana olacak. Kimin partiyi şaha kaldırıp iktidara yürümesinden yana olacak" dedi. 

Sinan Oğan Bakırköy'de yaptığı konuşmada MHP'den ihraç edilmesine ilişkin, "Referandum için bugün buradayız. Ancak arkadaşlarımız da haklı olarak bir şeye itiraz ediyorlar. Bugün bir haber de aldık aynı zamanda. Bu haber, MHP'den içinde doğup büyüdüğümüz ikinci defa ihraç edilme haberiydi. Sanırım buna itiraz var. Yoksa MHP'nin bu sürecinde parti içi meseleleri konuşmayacağız. Onu konuşacağımız günler olacaktır. Biz bugün burada referandumu konuşup tartışacağız. Bizi ikinci defa partimizden ihraç edenlere bir çift sözüm var; hodri meydan gelin ortaya bir sandık koyalım. Sinan Oğan tek hepiniz bir. Delegelerin oyuna sunalım. Bakalım delegeler kimin ihraçından yana olacak. Kimin partiyi şaha kaldırıp iktidara yürümesinden yana olacak. Biraz sakin olalım. Ortam yeterince gergin. Büyük davalara inanmak büyük nedenleri göze almayı gerektirir. Büyük bedelleri ödemeyi göze alarak bu yola çıktık. Yoksa bizden önceki büyüklerimiz, dava abilerimiz bu bedelleri boşuna vermediler, onlar hangi bedelleri ödedilerse biz de aynı bedelleri elbette gerekirse öderiz." diye konuştu.

'Hayır diyenlere soruyorum; siz terörist misiniz?'

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr