Beşiktaş’taki Ihlamur Parkı’na konut projesinin açıklanmasının ardından Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar dün parkta açıklama yaptı. Bazı yurttaşların Hazinedar’a tepki göstermesi sırasında arbede çıktı. Korumalar ve belediyenin zabıta ekipleri 2 kişiyi darp etti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Ihlamur Parkı tartışmasına ilişkin açıklama yapmak üzere Ihlamur Parkı’na geldi. Hazinedar basın mensuplarına yaptığı açıklamada Ihlamur Parkı’nın şahıs mülkiyetinde olduğunun ve imar planı değişikliğinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldığını belirtti.

İmarı bulunan alanın otopark ve gecekonduların bulunduğu yer olduğunu belirten Hazinedar, “Bakanlık, şu anda otopark olarak kullanılan yerde yüzde 17 olan imar hakkı yüzde 28’e çıkarılmış. Beşiktaş Belediyesi bir yıl önce konuyu yargıya taşıdı. Şu anda dava halen devam ediyor” dedi. Yurttaşlar, Hazinedar’a “Neden daha önce parka gelip açıklama yapmadınız” diye tepki gösterdi. Hazinedar’ın konuşması sırasında yurttaşların tepkisi arttı. Çıkan arbedede korumalar ve ilçe belediye zabıta ekipleri Ersin Kiriş ve Murat Yıldırım’ı darp etti.

130 milyon lira bedel

Arbedenin ardından yurttaşlar belediye başkanına parkın tamamının yeşil alan olması için kamulaştırma yapılıp yapılamayacağını sordu. Hazinedar, “Geçmişten gelen hakların, mülkiyet hakkının kullanımına engel olamayız. Buranın 120- 130 milyon liralık bir kamulaştırma bütçesi var. Beşiktaş Belediyesi’nin neredeyse bir yıllık bütçesi bu kadar. Ama bu bir tercih olabilir. Kamulaştırma için Beşiktaş halkına sorulabilir” ifadesini kullandı. Parkın etrafının demir levhalarla çevrilmesine tepki gösteren yurttaşlar Hazinedar’a neden kaldırılmadığını sordu. Çevrelemenin Beşiktaş Belediyesi’nin konuyu yargıya taşımasının ardından olduğunu söyleyen Hazinedar, “Bizim açtığımız davaya tepki olarak bunu gerçekleştirdi. Özel mülkiyet olduğu için bu levhaları çekebiliyor. Biz bir şey yapamıyoruz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr