Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lilerin etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren İdil ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı 14’üncü günde devam ediyor. Yeni Mahalle'de başlayan operasyonlar tamamlanırken, Turgut Özal Mahallesi'nde hala devam ediyor. Operasyonların tamamlandığı Yeni Mahalle'de patlayıcı tuzaklanan hendek ve barikatlar imha edilirken, mahalledeki evlerde de uzman ekipler tarafından aramalar yapılıyor.

Turgut Özal Mahallesi'nde operasyonları sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında bugün sabah saatlerinde çatışma çıktı. Çatışmada PKK'lilerin açtığı ilk ateşte 3 jandarma uzman çavuş yaralandı. Yaralanan 3 asker, arkadaşları tarafından İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

ASKERLERİN KULLANDIĞI YOLDA PATLAYICI BULUNDU

Ayrıca İdil çıkışı, eski Midyat karayolunda menfezin altına PKK'lilerin yerleştirdiği tahrip gücü yüksek patlayıcı, güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde fark edildi.

Bölgeye gelen bomba imha uzmanı ekiplerin yaptığı incelemenin ardından patlayıcı kontrollü bir şekilde imha edildi. Askerlerin zaman zaman kullandığı bu yola döşenen patlayıcının erken fark edilmesi olası bir faciayı engelledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr