Hastaneden yahpılan açıklamada, "Beyin kanaması ön tanısı ile hastanemize getirilen İbrahim Erkal'ın dün yapılan ameliyatında kanama alanı temizlenmiştir. Bu sabah yapılan son tetkiklere göre yeni bir kanamanın olmadığı ancak tıbbi tedaviye rağmen beyin ödeminin artmış olduğu gözlenmiştir. Hastamızın hayati tehlikesi devam etmektedir" denildi.


İbrahim Erkal'a ziyaretler sürüyor - VİDEO

SAĞ ARKA KULAĞININ ALTINDA YIRTIK VAR 

Haberi alan Erkal'ın yakınları hastaneye akın etti. İbrahim Erkal'ın durumunun ciddiyetini koruduğu, tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Baygın halde bulunan İbrahim Erkal'ın sağ arka kulağının altında bir de yırtık olduğu tespit edildi.

BAŞKA BİR HASTANEYE NAKLEDİLDİ

İbrahim Erkal, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından uyutularak Beşiktaş'taki özel bir hastaneye kaldırıldı. Sedye ile ambulanstan indirilen Erkal yoğun bakıma alındı. Erkal'ın yakınları da hastaneye geldi. 

HASTANEDEN YENİ AÇIKLAMA GELDİ 

Ünlü sanatçının tedavi gördüğü hastaneden yeni açıklama geldi: "Evinin otoparkında baygın halde bulunarak hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan ünlü sanatçı İbrahim Erkal ameliyata alınmıştı. Ameliyat sonrası hastane yetkilileri Erkal'ın sağlık durumu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hastaneden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Beyin kanaması ön tanısı ile 12 Nisan salı günü hastanemize getirilen değerli sanatçı İbrahim Erkal'ın dün yapılan ameliyatında kanama alanı temizlenmiştir. Bu sabah yapılan son tetkiklere göre yeni bir kanamanın olmadığı ancak tıbbi tedaviye rağmen beyin ödeminin artmış olduğu gözlenmiştir. Hastamızın hayati hayati tehlikesi devam etmektedir." 

"YÜZDE 1 ŞANSIMIZ VAR"

Renkli Sayfalar programına bağlanan şarkıcı Yağız da yakın arkadaşı İbrahim Erkal'ın son durumuyla ilgili açıklamada bulundu. Sanatçı meslektaşının durumuyla ilgili şunları söyledi: "Beyindeki damarların çok büyük kısmı hasar görmüş. Doktorlar 'yüzde 1 şansımız var' diyor. Eşi, ailesi, çocukları her şeye hazırlıklı bir şekilde bekliyoruz. Ameliyata girmeden bütün ailesinden imza almışlar. Doktorlar 'ameliyata almasak da olur' demiş, aile yine de tüm şanslarını denemek istedi." 

"DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN" 

Ünlü şarkıcının Facebook hesabından yapılan açıklamada, "Sevgili dostlarımız, sanatçımız İbrahim Erkal, geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle özel bir hastanede tedavi altındadır. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen!" denildi. 

"1,5 ST BAYGIN KALMIŞ"

 Duymayan Kalmasın programına telefonla bağlanan İbrahim Erkal'ın iş ortağı Feyzullah Çelebi, ünlü sanatçının sağlık durumunu anlattı: "Saat 01.00'de siteye giriş yapmış. Güvenlik görevlisi beni aradı. Ben 02.30'da oradaydım. 1-1,5 saat otoparkta kalmış. Doktorlar beyin kanaması geçirdiğini söylüyorlar. Rabbimden şifa diliyoruz. Dostlarından dua bekliyoruz. Allah'tan ümit kesilmez diyoruz. Zaman zaman yüksek tansiyon rahatsızlığı yaşıyordu. Eşi, çocukları ve ailesi de hastanede. " 

"ÜMİDİMİZİ KAYBETMİYORUZ" 

İbrahim Erkal'ın kuzeni Hilmi Şahin sanatçının sağlık durumunu anlattı: "Yüksek tansiyona bağlı bir rahatsızlık geçirdi. Başka hiçbir şey yok. Doktorlar durumu kritik diyorlar. Yapacak hiçbir şeyimiz yok. Gece 02.00'dan beri hastanedeyiz. Durumu kötü. Ümidimizi kaybetmiyoruz. Dualarını bekliyoruz. Bu akşam Caddebostan'da konseri vardı. Çok acılıyız. Çok zor bir şey yaşadığımız. Herkes hastanede. Daha önce hiç bayılma gibi bir durumu olmadı. Son çocuğu onun hayatına renk katmıştı. Pazar günü beraberdik. Akşam arkadaşlarıyla yemekteydi. "


HASTANEYE ZİYARETÇİ AKINI


Beyin kanaması teşhisiyle tedavi gören İbrahim Erkal için dostları hastaneye akın ediyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgül, Seda Sayan ve Faik Öztürk hastaneye gelenler arasındaydı.

Ziyaret öncesinde kısa bir açıklama yapan Akgül, "İlk 24 saati daha henüz doldurmadık bu çok önemli. Arkasından 72 saati bekleyeceğiz. Yapılması gereken müdahale tıbbı olarak yapıldı. Her hangi bir değişiklik yok. Çeşitli haberler çıkıyor, yanlış şeyler arkadaşlar. Bunlar günahtır, yazıktır, onun da ailesi var" dedi.

Seda Sayan ise "Dua edeceğiz" diye konuştu.

BAKAN AKDAĞ: MLESEF DURUMU CİDDİ

2017 yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı sonrası gazetecilerin sorusu üzerine açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ,, İbrahim Erkal’ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Bakan Akdağ, şöyle konuştu: "Biz Türkiye olarak kucak açtığımız Suriyeli kardeşlerimizin hele hele böyle zalimce bir saldırıdan sonra kucak açtığımız Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık tedavilerini yaptık. Bu işleri hiç bilmeyenler bile şunu bilirler. Bir sağlık kuruluşu hastalarını aldığı zaman o adli tabiple birlikte değerlendirir, meselenin adını koyar. Biz bu vazifeyi yerine getirdik. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütünden, Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütünden gözlemcileri de çağırdık. Ayrıca İbrahim Erkal’ın sağlık durumuyla ilgili bu sabah ben malumat aldım, dün de görüşmüştüm başhekimle. Maalesef İbrahim Erkal’ın sağlık durumu ciddiyetini muhafaza ediyor. Herhangi bir olumlu yöne doğru eğilim yok. Arkadaşlarımız gayret ediyor."

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr