Eylül ayında vefat eden Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir’in kızı Aysun Cevahir Greenall, savcılığa başvurdu. Ağabeyi Yusuf Cevahir tarafından tehdit ve darp edildiğini belirten Greenall, şikayetçi oldu.

Greenall, emniyette ve Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu savcılığına ifade verdi. Babası vefat etikten sonra ağabeyi Yusuf Cevahir ile aralarında şirketlerin yönetimi konusunda anlaşmazlık çıktığını belirten Greenall, ağabeyinin hissilerini vermeyeceğini söylediğini iddia etti. Hisseleriyle ilgili kendisinden habersiz yatırımlar yapıldığını kaydeden Greenall, “17 Şubat 2016 tarihinde saat 15.00 sıralarında Çağlayan’daki şirketin ofisine gittim. Yatırımlarla ilgili evrakları istedim ve bu evrakları vermek zorunda olduğunu söyledim. Bana ‘seni bu şirkete bir daha sokmayacağım’ dedi. Şirkette kendisi kadar benim de hissem olduğunu söyledim. Kolumdan tutup odasına fırlattı. Odayı da kilitledi. Bana vurup, iteleyip, kakalayıp oraya buraya fırlattı. Darp izi olmasın diye yumruğunu sıkıp yüzüme gözüme dayadı. Yüzüme defalarca tükürdü. Kollarımı da sıkıyordu. ‘Sana bir kuruş vermeyeceğim, bütün paralar benim kontrolümde, hisselerini de kimseye aldırmayacağım’ dedi. Tehdit ve şiddetle bütün kanun hakkımı gasp ediyor. Hakkımı vermiyor bu adamdan şikayetçiyim.” ifadelerini kullandı.

Aysun Cevahir Greenall, can güvenliği olmadığını belirterek koruma verilmesi talebinde de bulundu. Emniyette, Greenall’a koruma konusunda Valiliğe başvuruda bulunması gerektiği hatırlatıldı. İstemesi durumunda devlet kanalıyla kadın sığınma evlerinde kalma olanağı sağlanabileceği belirtilen Greenall’a, koruma kararı çıkana kadar herhangi bir tehdit veya acil durumlarda arayabileceği polis merkezlerinin numaraları verildi.

AĞABEYİM BENİ DARP ETTİ

Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Greenall, babası vefat ettikten sonra aile arasında miras kavgası başladığını belirtti. Göz yaşlarını tutamayan Greenall, “Ağabeyim Yusuf Cevahir hisselerimi vermeyecekmiş. Paranın kontrolü ondaymış. Beni tartakladı, odasına kilitledi, tehditler etti. Ben de odadan kurtulduğum zaman direkt can güvenliğimin sağlanması için savcılığa koştum. Önceki gün oldu olay.” dedi.

Şu an her şeyin şirket üzerine olduğunu kaydeden Greenall, “Şirket yetkileri de onda. Hiçbir şekilde anlaşamıyoruz. Bana bir şey sorulmuyor, bir şey öğrenemiyorum. Yatırımlar yapılıyor haberim yok nelere yapılmış. Evraklar verilmiyor. Bilgi almaya çalıştığımda tehdit ediliyorum. Tamamen tehdit ve baskı altındayım.” diye konuştu.

3 kız 3 erkek 6 kardeş olduklarını söyleyen Greenall, “Bir de ölen ağabeyimin çocukları var. Aralarda herkesin anlaşmazlıkları var değişik noktalarda. Benim üzerime önceki gün patladı.” şeklinde konuştu. Greenall, ağabeylerinin imza yetkileri olduğunu kendisinin ise imza yetkisi bulunmadığını ifade etti.

Koruma talebinde bulunduğunu belirten Greenall, “Karar henüz ne bilmiyorum ama koruma muhakkak verilecek. Çünkü bizatihi saldırdı. Bundan sonra ne yapar artık bilemeyeceğim. Sadece sebep, hisselerimi bana vermeyecek. Olan biteni şirketin içerisinde göreceğim diye.” dedi.

Aile arasında miras konusunda dava olup olmadığı sorulan Greenall, “Dava ilk defa benimle patladı. Beni dövdü önceki gün.” cevabını verdi.

Diğer kız kardeşlerine yönelik aynı durum olup olmadığı sorusuna Greenall, “Öyle bir şey duymadım.” cevabını verdi. Babası hayattayken böyle bir şey olmadığını anlatan Greenall, “Her şey babamındı.” şeklinde konuştu.

Babasının miras dağıtımıyla ilgili vasiyeti olup olmadığı sorusu üzerine Greenall, vasiyetin kanunlara göre olduğunu söyledi.

Mahkeme kararıyla mal paylaşımı yapılıp yapılmadığı sorulan Greenall, “Onlar daha yapılmaya başlayacak. Başlamadan kavga başladı. Ben sadece hisselerimi istiyorum, bu kadar. Hiçbir şekilde kontrolüm yok. Tamamen kontrol onun elinde. Benim hisselerimi istediği şekilde oynayacak, zaten vermeyeceğini de söylüyor. Ne yaptığını ne ettiğini hiçbir şey bilmiyorum. Her şeyimiz şirketin içinde ve bana hiçbir şey vermeyecek.”diye konuştu.

İş adamı İbrahim Cevahir, daha önce akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle kızı Aysun Cevahir hakkında vasi tayini davası açmıştı. 3 yıl süren dava takip edilmediği gerekçesiyle 1995 yılında düşmüştü.

CEVAHİR HOLDİNG: İDDİALAR ASILSIZ

Cevahir Holding'den iddialara ilişkin açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Aysun Cevahir Greenall’ın Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir’e yöneltmiş olduğu suçlamaların tamamının asılsız olduğunu basın ve kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

İş, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarında önemli görevlere sahip olan Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir; görevlerini uzun yıllardır, büyük başarılarla yürütmektedir. Basın ve kamuoyu nezdinde bu tip asılsız suçlamalarla yer almak kendisi ve holding için üzüntü vericidir.

Türkiye Cumhuriyeti’ne büyük hizmetleri olan Cevahir Holding’in ve Cevahir ailesinin bu tip suçlamalarla yüz yüze kalması elem vericidir. Konu edilen miras suçlamalarıyla ilgili hukuki süreç devam etmekte olup, kardeşler arasında hiçbir uzlaşmazlık bulunmamaktadır. Cevahir ailesi, Türkiye Cumhuriyeti anayasasına uygun olarak miras paylaşım sürecini devam ettirmektedir. Bugüne kadar hukuka ve hukukun üstünlüğüne inanan Cevahir ailesi ve Cevahir Holding, bugünden sonra da yoluna bu saygın çizgide devam edecektir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr