Nisan ayı Meclis toplantılarında gündem dışı söz alan AKP'li Ülkiye Toptaş konuşmasına “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu...” diye başlayınca meclisteki tansiyon birden yükseldi. CHP’liler sıra kapaklarına vurarak AKP'li Toptaş’ın konuşmasına izin vermezken AKP'li üyeler Toptaş’ı alkışlarıyla destekledi. “Çocuklar susar sen susma” şeklinde slogan atmaya başlayan CHP’lilerin seslerine bu kez AKP'lilerin tepkileri karıştı.



İKİ TARAF DA BİRBİRİNİ DİNLEMEDİ

Meclise başkanlık eden Meclis ikinci başkan vekili Göksel Gümüşdağ’ın uyarılarına rağmen devam eden gerilim, her iki parti grup başkanının konuşmalarıyla daha da arttı. İBB Meclisinde siyasi konuşmalar yapmak istedikleri zaman meclis başkanları tarafınca uyarıldıklarını belirten CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, “Sayın Genel Başkan’ın yakışıksız bir ifade içerisinde olmadığını sizin kadar biz de biliyoruz. İnsanların fikri neyse zikri de o’dur. Siz bizim söylediklerimizden sizin aklınızın çalıştığı kadarını anlıyorsunuz” ifadelerini kullanınca meclisteki gerilim arttı.



AKP Grubu adına söz alan başkanvekili Temel Başalan ise Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin sadece Bakan Ramazanoğlu’na yönelik olmadığını söyleyerek “Sadece Bakan hanıma yönelik değil tüm dünyada yaşayan bayanlara yöneliktir” dedi. Başalan’ın sözlerine en çok CHP’li kadınlar tepki gösterdi.

“DUYMAK İSTEMEYECEĞİNİZ KADAR KÖTÜ BİR SÖYLEMİN OLDUĞUNU BİLİYORSUNUZ”

Konuşmanın hakaret içermemesi gerekçesiyle AKP'li Ülkiye Toptaş’a yeniden söz veren meclis başkanvekili Göksel Gümüşdağ, meclisi kontrol etmekte zorlandı. Toptaş ikinci kez söz aldığında gürültüler arasında “Duymak istemeyeceğiniz kadar kötü bir söylemin olduğunu biliyorsunuz ve tahammül edemiyorsunuz. Eğer söyleyecek bir şeyiniz varsa siz de söz isteyebilirsiniz. Kılıçdaroğlu’nun Bakanımız Sema Ramazanoğlu’na yönelik yakışıksız ve edep dışı sözlerini kınıyorum” ifadelerini kullandı. Toptaş’ın ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Tonguç Toban, konuşmasının engellenmek istemesi üzerine “Bizim sesimiz her zaman çıkar” diye bağırdı.

BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

İçlerinde belediye başkanlarının da bulunduğu Meclis üyelerinin ayağa kalkıp birbirleri üzerine yürümesiyle salon bir anda karıştı. Ağız dalaşı ve arbedenin yaşandığı toplantıda bazı meclis üyeleri de kavgayı ayırmaya çalıştı. Meclis Başkanı Gümüşdağ, grup başkanvekili ile istişarede bulunmak üzere oturuma ara verdi. Aranın ardından her iki grubun grup başkanvekillerine söz veren Gümüşdağ, meclis gündemine geçerek tartışmayı sonlandırdı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr