Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, İBB Meclis kürsüsünden okuduğu teklifinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in “Camiler sadece namaz kılınan mekanlar değildir” sözlerine atıfta bulunan Sipahi, “Gelin önce boğazın ortasında bulunan Su Ada’ya bir cami inşa edelim, ardından da o camide verilecek ilmi eğitimle, sosyal faaliyetlerle, kültürel alanlarla çocuklarımızın, gençlerimizin ve de büyüklerimizin vakitlerini geçirebilecekleri bir çekim alanı imar edelim” dedi.

1936 yılında imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile boğazların egemenliğinin Türkiye’ye ait olduğunu hatırlatan Sipahi, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Gelin bütün dünyanın gözü olan, İstanbul’umuzun incisi boğaza bir mabet inşa edelim. Bugün Malezya’nın Kuala eyaletinde var olan Kristal Cami, Suudi Arabistan’ın Cidde kentindeki Yüzen Cami baktıkça insanı büyüleyen simge camilerin en güzel örneklerindendir. Şehrin en yüksek tepesi Çamlıca’ya simge haline gelecek bir cami de inşa edilmektedir. Ancak, İstanbul boğazının ortasında Kız Kulesi’nden başka simge bir yapımız yok. O da zaten ne Türkiye Cumhuriyeti zamanında ne de Osmanlı Devleti döneminde yapılmıştır. Artık Boğaz’a milli bir yapı yapma zamanı geldi. Boğaz’ımızda, geçenleri imrendirecek bir mabedimiz olsun.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr