Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı müfettişler, İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı'nda yolsuzluk denetlemesi yaptı. Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre müfettişlerce yapılan denetlemelerde, İkitelli OSB'de çeşitli isimlerde kurulan çalışma gruplarıyla, FETÖ soruşturması kapsamında darbe girişiminden sonra tutuklanan dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda müteşebbis heyeti üyesine 2 milyon 59 bin 380 TL haksız ödeme yapılarak OSB'nin zarara uğratıldığı belirlendi.

İstanbul Valiliği'ni temsilen İkitelli OSB'de müteşebbis heyet yönetim kurulu ve çalışma grubu başkanı olarak görev yapan Hüseyin Avni Mutlu'ya 31 Ocak 2012 tarihinden itibaren İkitelli OSB tarafından toplam 32 bin 796 TL 'yönetim kurulu huzur hakkı' ve 214 bin 240 TL de 'çalışma grubu ücreti' ödemeleri yapıldığı tespit edildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı müfettişler, Mutlu'nun da bulunduğu müteşebbis heyeti üyeleri hakkında Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr