Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının bulunduğu CHP konvoyu güzergahında çıkan çatışmaya ilişkin Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Kurtulmuş saldırıya ilişkin resmi Twitter hesaından yaptığı açıklamada "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, konvoyda yer alanlara ve tüm CHP'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: ŞİDDETLE KINIYORUZ, LANETLİYORUZ

Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıya ilişkin, "Kılıçdaroğlu'nun iyi olduğunu öğrendik. Hain darbe girişiminden sonra Türkiye'deki tablodan rahatsız olanlar var. Darbecilerin de şu anda Türkiye'yi hedef alan teröristlerin de amacı bu birlik beraberliği bozmak. Sebebi ne olursa olsun Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Ne teröre karşı dik duruşunu gösteren siyasi partilerimiz ne de bizler tutumumuzu değiştirmeyiz ve bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğilip bükülmeyiz mücadeleye devam ediyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Kimse bizim için endişelenmesin

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr