CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, partisinin Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' devam ederken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, yürüyüşten duydukları rahatsızlığı dile getirdiklerini belirten CHP'li Tezcan, "Bu açıkça ifadenin arka planında ne yazık ki bir provokasyon çağrısı olabilecek ifadeler de yer alıyor. Dün Sayın Bahçeli, provokasyona işaret etmişti. Bugün de Sayın Başbakan, bir provokasyon ihtimalinden söz ediyor. Biz, çok iyi biliyoruz bu sözlerin ne anlama gelebileceğini. Bu sözler, provokasyona davet niteliği taşıyabilecek sözlerdir. Sorumlu makamlarda olanlar, siyasi parti genel başkanları ve özellikle Başbakan'ın söylediği sözü 40 kere düşünüp, bir kere söylemesi gerekir" diye konuştu. 

"138'İNCİ MADDEYİ FİİLEN İŞLEVSİZ KILAN ERDOĞAN'IN KENDİSİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'nin yürüyüşü üzerinden Anayasa'nın 138'inci maddesini hatırlatmasını eleştiren Tezcan, "Sayın AK Parti Genel Başkanı, çıkıp, demiş ki dün 'Anayasa'nın 138'inci maddesi var'. Çok ilginçtir. 138'inci maddeyi fiilen işlevsiz kılan Sayın Erdoğan'ın kendisidir. AK Parti Genel Başkanı, iktidar yetkisini kullandığı her dönemde, Anayasa'nın 138'inci maddesini ihlal etmiştir. Bağımsız yargı olmasını istememiştir. Bağımsız mahkemelerden rahatsız olmuştur. Sayın Erdoğan'ın arzu ettiği bağımsızlık, vicdan ve hukuktan bağımsız olmuş hakimlerdir; saraydan, iktidardan bağımsız hakimler değil" dedi. 

BAŞBAKAN'A 'EZİYET' YANITI: SİZİN GİBİ MİLLETE EZİYET ETMEYİZ

Başbakan Yıldırım'ın, CHP lideri Kılıçdaroğlu için 'Kendisine eziyet ediyor' açıklamasına da yanıt veren CHP'li Tezcan, şunları söyledi: "Sayın Başbakan, bugün genel başkanımız için 'Yürüyor, kendisine eziyet ediyor' demiş. Lafa bakın. Biz, en fazla kendimize eziyet ederiz. Biz, sizin gibi millete eziyet etmeyiz. Biz, eziyet gören milletin hukukunu, hakkını savunmak için kendimize eziyet etmek gerekiyorsa bundan çekinmeden kendimize eziyet etmeye devam edeceğiz ve millete eziyet edenlerden bunun hesabını milletle beraber soracağız"

"CHP MİLLETVEKİLLERİ OLARAK YARGIDAN KORKMUYORUZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, şöyle devam etti: "Başbakan, çıkmış 'Dokunulmazlıklar görüşülürken, Enis Berberoğlu da dokunulmazlıkların kalkması için oy verdi' demiş. Doğru söylüyor. Biz CHP milletvekilleri olarak bağımsız yargıdan hiçbir zaman korkmadık ve korkmuyoruz. Biz milletvekilliği dokunulmazlığını, hırsızlığın ve yolsuzluğun kalkanı olarak görmedik. Cesaretle bağımsız yargı önünde gider hesap veririz, dedik. Siz Türkiye'de bağımsız yargı, bağımsız hakim bırakmadınız"

Adalet Yürüyüşü'ne hükümetten ilk tepki

Binali Yıldırım'dan 'Adalet Yürüyüşü' açıklaması 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr