Geçtiğimiz aylarda bir söylenti şeklinde Huawei ile Leica firmalarının P9 isimli yeni akıllı telefonun kamerası üzerinde çalıştıkları gündeme gelmişti. Bu söylenti geçtiğimiz gün doğrulandı ve Huawei, resmi olarak Leica ile çalıştıklarını dile getirdi. Şimdi ise telefon üzerinde Leica ibaresi görüldü.
Huawei P9 kamerasında Leica işbirliği!
Aşağıdaki fotoğraf, kısa bir süre önce Fransız bir teknoloji sitesi tarafından yayınlandı. Fotoğraflar Huawei P9 modelinin arka yüzeyini görebiliyorsunuz. Cihazın iki kamerası, parmak izi okuyucu sensörü, renk seçenekleri gibi detaylar direkt olarak P9 modeline işaret ediyor. Hemen yan tarafta ise Leica logosu ile kamera hakkında bazı bilgiler yer alıyor.


Cihazın arka yüzeyindeki iki kameranın yanında yer alan Leica logosuyla birlikte artık Huawei ile Leica firmalarının işbirliği adeta kesinleşti. Bu logonun hemen altında ise f/2.2 diyafram değeri ile 27 mm lens bilgisine yer verilmiş.
Huawei P9 modeli 6 Nisan tarihinde resmi olarak duyurulacak. Cihazla ilgili en dikkat çeken taraf tabii ki çift kameraya sahip olması. 150 yıllık prestijli lens ve fotoğraf makinesi markası Leica, mobil tarafa Huawei P9 ile adım atacak. Cihazla ilgili detayları 6 Nisan tarihinde sitemizde bulabilirsiniz.

Altın kaplamalı Galaxy S7 fiyatıyla üzüyor!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr