ABD’nin New York kentinde önceki gün 11 Eylül saldırılarının anma töreni sırasında fenalaşan Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’a zatüree teşhisi konulduğu açıklandı. Clinton’ın doktoru Lisa Bardack, alerjiye bağlı öksürük şikâyeti sebebiyle geçen cuma hastaneye müracat eden 68 yaşındaki başkan adayına yapılan tetkikler sonucu zatüree olduğunun anlaşıldığını ve antibiyotik tedavisine başlandığını duyurdu. Bardack, tören esnasında Clinton’ın vücudunun aşırı su kaybına uğradığını, kendisine bir süre dinlenme tavsiyesi verdiklerini de ekledi.

KALİFORNİYA PROGRAMI İPTAL

8 Kasım başkanlık seçimleri öncesinde yoğun kampanya yürüten Clinton’ın bu tempoyu kaldırıp kaldıramayacağıyla ilgili ABD basınında spekülasyonların ardı arkası kesilmezken Demokrat adayın dün ve bugün Kaliforniya’da gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklere katılımının iptalı haberi de dün gündeme yansıdı.

TRUMP 'GEÇMİŞ OLSUN' DEDİ

Seçilirse ABD’nin ilk kadın başkanı ünvanını da göğüsleyecek Clinton hakkında, rakibi Trump sık sık sağlığı ilgili sorunları olduğu iddiasını gündeme getiriyor, başkanlık görevini yerine getiremeyeceğini savunuyor. Clinton, 2012 yılında dışişleri bakanlığı yaptığı dönemde beyinde kan pıhtılaşması nedeniyle tedavi görmüştü. Clinton’ı mağlup edip başkanlık koltuğuna oturma planları yapan 70 yaşındaki Trump’ın sağlığıyla ilgili şaibelerin de rakibininkinden aşağı kalır yanı yok. Seçildiği takdirde ABD’nin en yaşlı başkanı olarak göreve başlayacak Trump ise dün yaptığı açıklamada Clinton’ın için “umarım bir an önce iyileşir, sahada, tartışmalarda yeniden kendisini görürüz” dedi. Bu arada kendisinin de geçen hafta tıbbı testlere girdiğini, “iyi beklediği” sonuçları yakında açıklayacağını da ekledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr