Gazetemizi susturma operasyonun 18. gününde, Şişli’deki binamızda dayanışma ziyaretleri devam etti. CHP’li ilçe örgütlerinin sürdürdüğü nöbeti dün Ataşehir ve Arnavutköy ilçe örgütleri devraldı. Kanada Büyükelçisi Chris Cooper, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç’i ziyaret ederek dayanışma duygularını bildirdi.

* Kanada Büyükelçisi Chris Cooper: Bütün seslerin duyulması gerekir ve siz de bir sessiniz. Cumhuriyet gazetesinin sesi olmazsa demokrasi nasıl olacak? Hükümetle yaşadığınız ilişkileri düşündüğümüz zaman, cesaretiniz ve meslek ilkelerinizle önemli bir iş yapıyorsunuz. Her koşulda Cumhuriyet gazetesine desteğimizi iletiyoruz. Kanada olarak yaşanan süreci yakından takip ediyoruz ve size iyi niyetlerimizi iletiyoruz.

* CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak: Cumhuriyet’le yaşıt ve Cumhuriyet ilkelerinin savunucusu, meşalesi olan bir gazetenin baskınla, operasyonla susturulmak istenmesi vicdanlarımızı kanatıyor. Dünya basın tarihinde Cumhuriyet gazetesinin misyonu mutlaka yerini alacaktır..

* CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel: Basın dünyanın aynasıdır. Cumhuriyet gazetesine ve basına yapılan yanlış tutumu kınıyoruz. Burada olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Özgür basının yanında olmaya devam edeceğiz.

* Askeri Darbelerin, Askeri Muhalifleri Derneği (ADAMDER) Başkanı Kudret Ünal: Cumhuriyet gazetesi bizi kamuoyuna taşımıştır. Cumhuriyet gazetesine bizim vefa borcumuz var.

ALİ İSMAİL BU MEVZİ ÇÖKMEZ

Gazetemizi susturma operasyonuna karşı, 10 yazar ve yöneticimizin serbest bırakılması için sürdürülen gece nöbeti, önceki gün horonlar ve sloganlarla devam etti. Niyazi Koyuncu ve ekibinin seslendirdiği, “Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor”, “Hiç mi Düşünmedin Sen” parçalarıyla duygulanan destekçilerimiz, “Gitti Yarim Ormana” türküsüyle ise horon tepti. Koyuncu, “Cumhuriyet nöbetine şarkılarımızla destek verdik. Burda sizlerle olmak çok güzel” dedi. Erdal Güney de “Sevdamız Bir Uzun Bakış”, “Kanatlarında Kaldı Bahar”, “Mağusa Limanı” parçalarını, okurlarımız ve çalışanlarımızla birlikte seslendirdi. ‘Mağusa Limanı’ ağıdının, “Uyan Ali’m uyan, uyanmaz oldun” dizeleri, Gezi Direnişi’nde, Eskişehir’de polis ve esnafın döverek öldürdüğü 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ı anımsattı. Bahçede, “Ali İsmail ölmez, Cumhuriyet korkmaz” sloganı yükseldi. Güney, lise son sınıftayken okuldan atılmasındaki gerekçelerden birinin Cumhuriyet gazetesiyle okula gitmesi olduğunu söyleyerek, “Aradan çeyrek asır geçti hiçbir şey değişmedi. Bu defa okuluma değil ama Cumhuriyet’in kendi yuvasına geldim” dedi. İstanbul Üniversitesi öğrencisi Engin Tekin ise Tarık Akan’ın “Anne Kafamda Bit Var” kitabını okuyarak, nöbet tuttu.

ADD’den destek

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yalova Şubesi, gazetemiz Cumhuriyet’e yapılan operasyona, 10 yazar ve yönetimizin tutuklanmasına tepki gösterdi. ADD Yalova Şube binasında bulunan kütüphaneye her gün düzenli olarak onlarca gazete alan ADD yöneticileri, dernek üyeleri ve vatandaşlara Cumhuriyet gazetesini dernek kütüphanesinden ulaştırıyor. ADD Yalova Şube Başkanı Taner Ozan, Cumhuriyet gazetesinin kurulduğu günden bu yana sadece halkın yanında yer aldığını ve her dönem saygınlığını koruduğunu belirterek, “Basının hür olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edemeyiz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr