Fenerbahçe - Galatasaray arasında oynanan kupa maçı Sarı - Kırmızıların zaferiyle noktalandı. Tören alanına Fenerbahçeli futbolcular çıkmadı. Oysa çıkmak için hazırdılar. Birkaç futbolcuya küfür edilince Başkan Aziz Yıldırım “Çıkmayın” talimatını verdi. Peki sonra? İşte her şey bu sonrada. Aziz Yıldırım öfkeli vaziyette medya ordusunun karşısına geçiyor ve konuşmaya başlıyor. Görüyoruz ki bir kez daha futbola “Yıldırım” düşüyor. İyi mi yapıyor, kötü mü yapıyor, haklı mı, haksız mı tartışılır. Ama bizler böyle zamanlarda Yıldırım’ın “gündemi değiştiren başkan” olduğunu biliyoruz. Aziz Yıldırım, önce ezeli rakibi G.Saray’ı, “şike” yapmakla suçluyor, sonra ülke çapında camia ve bireysel olarak küfürlere hedef olduklarının altını çiziyor, ardından da şampiyonluklarının hakemler tarafından engellendiğini öne sürüyor. Aynı Yıldırım, G.Saray’ın 2000 yılındaki UEFA şampiyonluğu için “Fetullah Gülen’in duaları ile şampiyon oldukları söyleniyor” diyor ve merak edilen hoca konusunda Vitor Pereira’nın kalacağını belirtiyor. İşte Yıldırım’ın açıklamaları:

‘Küfür ediyorlar’  

 -15 - 25 bin kişi anamıza, futbolcularımıza, camiamıza küfür ediyor. Peki Fenerbahçe seyircisi küfür ediyor mu? Yok. Birkaç kişi ediyorsa, onu da yanındakiler susturmaya çalışıyor. Ben müdahale ediyorum, yapmayın etmeyinle hallediyoruz. 15 bin kişi bize küfür edecek “federasyon gel kupa vereceğim” diyecek. Oyuncular çıkmadı, ben de dedim çıkmayın diye. Küfür ediyorlar. Niye çıkalım? Devlet Passolig’i çıkardı.

Passolig’in amacı neydi, en ufak bir hadise yapanı yakalayıp, atmaktı. Biz ceza ödüyoruz bu olaylarda. Tribünlerin yarısını, tamamını kapatıyorlar. Kafalarına göre her şeyi yapıyorlar. Passolig’i niye çıkardınız kardeşim? Sahada biz mücadele ediyoruz. Fair Play için seyircileri ikna etmeye çalışıyoruz. Ama şimdi, kimse sahip olmuyor. Ceza veriyorlar. Durmadan ceza ödüyoruz. UEFA’ya bildirdiğimiz hesaplarda bu cezalar ziyan olarak gözüküyor. Yazık değil mi bu kulüplere?”

'Odaya indim’

-Bu sene Türkiye’de şampiyonları da küme düşenleri de orta sıraları da hepsini hakemler tayin etti. İndim aşağıya bunları yüzüne söylüyorum. Devre arasında girdim, kardeşim önünde oluyor sen hakemsin, kural var. Kurala göre faul mü değil mi? Arkadan çelme, tekme vurdu mu, vurdu. Sarı kart göster. Göstermiyorsun, cezalandırmıyorsun futbolcuları. Kim yapıyorsa cezalandır. Bunu söyledim. Söyleyeceğiz de. Bu kadar para harcıyoruz, iki adamın düdüğüne her şey bırakılmaz. Sen gördüğünü çal kim yapıyorsa bizimkiler yapıyorsa da çal. İkinci yarı değişti. Ayıp ya. Ondan sonra Aziz Yıldırım aşağıya iniyor, soyunma odasına giriyor, koridorda küfür ediyor.

‘Bizi engellediler’

-Halis Özkahya ile Fırat Aydınus bu sene şampiyonluğumuzu engelledi. Antep’te eliyle gol attı verdi. Berabere kaldık. Beşiktaş’a Olimpiyat’ta 3-2 yenildik. İkinci gol ofsayt. Ersan Gülüm, Markovic’e tekmeyi vuruyor orta sahada, gole gidiyor çocuk. Adam altı aydır sahalarda yok. Diğer takımları hakemler bu sene yaktılar. Bana ceza verdiler yine. Beşiktaş başkanına, Galatasaray başkanına ceza vermediler. Aziz Yıldırım’a ceza veriyorlar. Federasyonun genel kurulunda konuşma yapacağım. Orada konuşacağım herkes dinlesin beni.”

‘Şike yapmadım’

-Şike yapsana diyorlar. Ben şike yapmadım. Bu kadar hukuk önünde mücadele ediyorum. Onlar ama... Strumgraz maçında son 5 dakikayı seyredin. Şike var mı, yok mu? Şike ne demek tarifini yapalım. Ayıp, insaf. Ben şike yapmadım ama Galatasaray hep şike yapıyor. Bak söylüyorum versinler beni tahkime, nereye vereceklerse versinler. Beni daha fazla konuşturmasınlar, detaylara girerim altından hiç kimse kalkamaz, önce herkes edepli olacak, adam olacak. Bana söylediğiniz zaman onun ispatını yapacaksınız ama ben sizinkileri ispatlıyorum"

Pereira açıklaması

-Pereira’nın 2 yıllık sözleşmesi var. Oturacağız, hoca yöneticiler konuşacağız. O plana göre gideceğiz. Fenerbahçe’ye Mourinho geliyor, bilmem kim geliyor. Bu devirler bitti. UEFA kuralları var, hepimizin bu kurallara uyması lazım.”

Sanal gerçeklikle final

 -G.Saray ile F.Bahçe arasındaki Türkiye Kupası Finali’nde bir ilke imza atıldı. Karşılaşmayı Samsung Gear VR sanal gerçeklik gözlükleri ile izleyenler, yayıncı kuruluş tarafından 360 derece çekilen yayın sayesinde maç oynanırken kendilerini yeşil sahanın içinde hissetti.

 Takıma çattı mı?

Fenerbahçe sezon başında kadrosuna yeni sportif direktör, yeni teknik direktör ve sayıları 12- 13’ü bulan yıldız oyuncu kattı. Harcanan rakam 100 milyon Avro. Karşılığı hüsran. Ne Avrupa, ne Spor Toto Süper Ligi, ne de Ziraat Türkiye Kupası’nda başarı var. Peki suçlu kim? Futbolcuların bu başarısızlıklarda hiç mi suçları yok? Aldıkları paraların hangisi karşılığını verdi? Fenerbahçe’nin, Fenerbahçeliler tarafından masaya yatırılma zamanı artık gelmiştir. Başkan Yıldırım’ın finalin ardından futbolcularına kızgın olduğu gözlerden kaçmadı. Özellikle yıldızların etkisizliği Yıldırım’ı çileden çıkardı. Hatta F.Bahçe Başkanı’nın bazı oyunculara ağır sözler sarfettiği söyleniyor.

Gülen ’in şampiyon yaptığı söyleniyor’

Yıldırım ayrıca “Bir Allah’ın kulu benim şike yaptığımı, bir kulübe ya da oyuncuya para verdiğimi veya başka bir işlem yaptığımı ispat ederse, kendimi köprüden atarım. Şikeyi bu ülkeye sokan G.Saray. 8-0’ları unuttu mu herkes? Bizi yargılayanlar, hapse atanlar hepsi dışarıda. 2000 yılında Fethullah Gülen’in dua ederek G.Saray’ı şampiyon yaptığı söyleniyor. Biz de böyle bir şey yok” dedi.

 

Küfre çifte soruşturma

Gergin bir atmosferde oynanan maçın sonlarında, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile maçı protokolda izleyen savcılar Mustafa Şeran, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Ali Nevzat Açıkgöz ve Bölge Adliye Başsavcısı Rıza Can arasında, ‘küfür’ nedeniyle tartışma yaşandı. İddiaya göre kendisine küfür edildiği gerekçesiyle kızıp tepki gösteren Başkan Aziz Yıldırım’a, tribünde bulunan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Ali Nevzat Açıkgöz ile Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza Can müdahale etti. Açıkgöz ile Can, küfürlerden dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Savcılara tepki gösterdi

Antalya’da Spor Suçlarına Bakan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şeran da Yıldırım’a bu şekilde konuşmasının doğru olmadığını, sakin olması gerektiğini söyledi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Başkan Yıldırım, kendisine müdahale eden savcılara da tepki gösterdi. Kaba ifadelerin kullanıldığı sözlü atışma, araya girenlerce yatıştırıldı.

Savcı Şeran, yanındaki diğer yargı mensupları ile birlikte hakarete uğradıklarını öne sürerek, konuyu maçı izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la paylaştı. Bakan’ın, “Siz hukuk insanısınız, kurallar neyse onu uygularsınız” sözü üzerine, soruşturma başlatma kararı alan savcıya F.Bahçeliler tepki gösterdi. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şeran, Aziz Yıldırım ile kimliği tespit edilmeye çalışılan bir Fenerbahçe yöneticisi hakkında, kamu görevlileri ile Galatasaray taraftarına hakaretten soruşturma başlattı. Savcı Şeran’ın sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, “Galatasaray” yazdığı da görüldü.

TFF devrede

Maçın devre arasında soyunma odalarının bulunduğu bölüme inip, hakem Mete Kalkavan ve yardımcılarına çıkışan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın bu davranışı TFF temsilcilerince rapor edildi. Hakem Kalkavan ve ekibi de Yıldırım’ın soyunma odasında kendisine yönelik sözlerini raporuna yazdı. Aziz Yıldırım’a, Futbol Disiplin Talimatı’nın 39. maddesinden dolayı hak mahrumiyeti ve ağır para cezası alabileceği konuşuluyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr