Bitlis'te HDP'nin referandum çalışmaları kapsamında düzenlediği mitinge HDP Şanlıurfa Milletvekili ve parti sözcüsü Osman Baydemir, HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ile HDP, DBP yöneticileri katıldı. Nurullah Eren Caddesi üzerindeki Ulu Cami meydanında halka seslenen Baydemir, 16 Nisan’da yapılacak referandumdaki paketin belediyelere kayyım atama paketi olmadığını, 80 milyon insana, yargıya kayyum atama paketi olduğunu, doğmamış çocukların haklarına ipotek koyma paketi olduğunu belirtti. Baydemir, “Bir kez daha kayyuma da, zıkkıma da, zulme de ‘Hayır’ diyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki her zorluğu ardı mutlaka aydınlıktır. Sizin buradaki duruşunuz bizim ‘Hayır’ çağrımız, inşallah aydınlık bir geleceğin nişanesidir. Hayır kapılarının 16 Nisan’da açılmasıdır" dedi.

SALTANATI İÇİN HALKIN EVLATLARINI KURBAN EDİYOR

Baydemir, 7 Haziran'da halkın iradesinin çiğnendiğini belirterek, Suruç’tan, Ankara otogar patlamasına kadar kanlı bir iktidar devşirildiğini söyledi. Baydemir, "Ben şimdi sorarım 7 Haziran ile 1 Kasım arasında ne değişti de AKP 258 olan vekil sayısını 317’ye çıkardı. Değişen şuydu. Bu halkın evlatları bu halkın huzuru, kürsüye, koltuğa kurban edildi. Bir kez daha Bitlis’te Ulu Cami önünde haykırıyoruz. 550 sandalye, milletvekilinin tamamı bir insanımızın hayatına kurban olsun. AKP ne yapıyor? Kendi iktidarı ve saltanatı için halkın evlatlarını kurban ediyor" dedi.

84 BELEDİYE BAŞKANIMIZ CEZAEVİNDE

Baydemir halkın iradesine saygı duyulmadığını da belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Baydemir, "Çıkmış Cumhurbaşkanı Diyarbakır’da belediye binasına 500 metre mesafede ‘Ben zulme uğradım’ diyor. ‘Belediye Bakanlığım elimden alındı’ diyor. Ayıptır. Tamı tamına 84 belediye başkanı cezaevinde. 7 Haziran’ın iradesini tanımayanlar, kendi istikbalini savaşa bağlayanlar, aynı zamanda darbe mekaniğinden sonra darbeyi Allahın lütfu olarak gördüler. Darbe bir musibetti. O musibetten dersler çıkarılması gerekirken, çıktılar darbeye karşı darbeye dönüştürdüler. 6 milyon insanın iradesini temsil eden Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı milletvekillerimizi yani halkın iradesini bir darbe ile cezaevine attılar. 16 Nisan’da Bitlis halkı öyle bir 'Hayır' çekecek ki, sesi Ankara’dan duyulacak" diye konuştu.

BU PAKET KAYYUM ATAMA PAKETİ DEĞİL

16 Nisan’daki referandumun bir kayyım atama paketi olmadığını belirten Baydemir, "Ülkeyi kaos ile yürütmenin peşindeler. Bu paket sadece belediyelere kayyum atama paketi değil. 80 milyon insana, yargıya kayyum atama paketidir. Doğmamış çocuklarımızın haklarının ipotek altına alınması paketidir. Bir kez daha kayyuma da, zıkkıma da, zulüme de hayır diyoruz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr