Hüda Kaya, İnsan Hakları Derneği (İHD) Gaziantep Şubesi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen 'İnsan Hak ve Özgürlükleri ile OHAL'ın Siyasi Değerlendirmesi' konulu panele konuşmacı olarak katıldı. HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul'un da katıldığı panelde konuşan Hüda Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yapmadığı zamanlarda toplumda normalleşme olduğunu savundu. Kaya, şöyle dedi:

"Hani bir kişi var ya bu ülkede. 7 Haziran'dan sonra bir kaç gün ortadan kaybolmuştu da kulaklarımız, gönlümüz şenlenmişti. İnsanlar sabahları uyandığında güneş bambaşka doğuyordu, kulaklarımız dinleniyordu, yüreklerimiz huzur bulmuştu. Ama ortaya çıktığında, o canavar planlarla birlikte pratikler başladı. Şu son bir kaç gündür yine farkındaysanız ortada yok, bugünü bilmiyorum. Sanki o birilerinin sesi kulaklarımıza ilişmeyince, o gözümüzün önünde olmayınca toplumsal bir doğallaşma sürecine giriyoruz, toplum doğallaşmaya başlıyor. Demek ki birilerinin dayatması, baskısı, emri olmasa toplum kendi doğal akışına bırakılsa, her şey yoluna girecek, insanlar normal yaşamaya başlayacak. Normal bir yaşamdan, normal bir düzenden, duyuştan, dinleyişten, görüşten toplum olarak uzaklaştırıldık. Aylardan değil en azından 1 yıldır. Şu anda geldiğimiz noktada toplum bir cinnet toplumu haline geldik."

"15 TEMMUZ DARBE OYUNU DİYORUM"

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin bir oyundan ibaret olduğunu savunarak OHAL kararının yıllar önce planlandığını öne sürdü. Hüda Kaya şunları söyledi: "OHAL noktasında yani farklı düşünenler olabilir ama 15 Temmuz darbe oyunu diyorum. Başka bir şey diyemiyorum. Darbe içinden darbe kurgulanan bir proje. Bu zaten OHAL'in ilan edilmesinin aylar öncesinden hazırlanmış bir planın yürürlüğe konulması. Bu 15 Temmuz aniden, bir gecede ortaya çıktı da, 'Ya biz ipin ucunu kaçırmayalım, halkımızı, devletimizi koruyalım' denilerek ortaya çıkarılan, alınan bir OHAL kararı değil. OHAL'de yapılacakların listesi, insanların hangi görevlerinden kimlerin atılacağı ne yapılacağı adım adım yıllar öncesinden planlanmış olan bir süreç. Nedir, nedendir bunun sebebi? Yine sizlerin tanıdığı, bildiğiniz kaç yıldır başımızda olan bu malum zihniyeti ve kişiyi çok iyi biliyorsunuz. Şu anda ne Başbakanlık, ne Cumhurbaşkanlığı onun için artık sıradan memuriyetten farksız. 7 Haziran'dan önce çok sık kullandığı bazı cümleler vardı. 'İsteseniz de, istemeseniz de bu sistem artık değişmiştir' dedi, 'Artık bu elbise, bu bedene dar geliyor' dedi. O bedene dar gelen elbise aslında kendisi, çünkü Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olmak kendisine yetmedi."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr