Meclis’teki odalarının kapısına, mor üstünde “Grevdeyiz” yazılı kağıtlar asan HDP’li kadınlar Meclis çalışmalarını durdurduklarını ve Meclis Genel Kurulu'na katılmayacaklarını açıkladılar.
Bianet'te yer alan haber şöyle: HDP İstanbul milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP’li kadın vekillerin “8 Mart’ta Parlamento’ya paydos” diyeceğini açıklamıştı.

Kerestecioğlu şöyle konuşmuştu:
Grevi parlamentolara, mücadelemizi sokaklara taşıyoruz. 8 Mart’ta tüm kadın milletvekillerimiz farklı illerde kadınlarla olacaklar, Meclis’teki çalışmalarını durduracaklar. Tüm dünyadaki liderler kadın düşmanı politikalarından vazgeçene, kürtaj dahil olmak üzere tüm kadınlar için ücretsiz sağlık hizmetlerini sunana kadar, kadınlara yönelik tecavüze, cinsel şiddete ve tüm şiddet biçimlerine karşı etkin bir politika oluşturana kadar, kadar mücadele! 8 Mart’ta Parlamentoya paydos! Dünyanın bir kriz içinde olduğunu biliyoruz, ama bu krizin mağdurları olmayı reddediyoruz.

HDP’nin tutuklu kadın vekilleri
HDP’nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel ve Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Siirt Milletvekili Besime Konca ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş tutuklu bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr